Als je een eenvoudig koekjesrecept zoekt, Gluten-, Lactose- en troepvrij, maar rijk aan voedinsvezels en mineralen, maak dan deze even klaar! Lekkere koekjes met zaden en noten die jij thuis hebt liggen en verder met nog maar twee ingrediënten!
- 75gr sesamzaadjes
- 75gr zonnebloempitten (of andere pitjes die jij thuis hebt)
- 100gr wal+pecannoten
- 100gr rozijnen en/of gedroogde cranberries
- 100ml honing/maple syrup
- 3 eiwitten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 155c. Bekleed een bakplaat met bakpapier of neem een plaat met 12 cakevormpjes en bekleed deze met papieren bakjes.
Meng alle ingrediënten met elkaar in een grote kom.
Schep met behulp van een lepel hoopjes van het mengsel op de bakplaat
…of schep het beslag in de papier vormpjes.
Bak 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen buiten de oven.
Geniet!
Wat een heerlijke koekjes!! En omdat ze bombol eiwitten zitten ga ik deze uitdelen op de verpleegafdelingen van het ziekenhuis waar ik werk, op de internationale ‘Stop doorligwondendag’. Bedankt voor het recept!
Hey Karen, wat leuk om te horen! Inderdaad eiwit-, vezel- en goede vettenrijk….
Misschien moet ik het ook uitdelen op het ziekenhuis waar ik werk 😉
Hartelijke groet,
Naomi
Hoe lang kun je deze koekjes bewaren?
Hoi Marije,
Je kan de koekjes 2 dagen buiten de koelkast bewaren en eigenlijk een week in de koelkast!
Hartelijke groet, Naomi