Glutenvrije pannenkoek met appels, kaneel en granaatappel

DSC_1439

Voor 8 middelmatige pannenkoeken heb je het volgende nodig:

  • 4 eieren
  • 750ml gewone melk/soja-/amandel-/kokosmelk (met minder melk worden de pannenkoeken dikker, met minder melk: dunner)
  • 350gr amandelmeel of boekweit/kokosmeel (of een mix van twee soorten).
  • 2 tl honing of agavesiroop
  • mespunt zout
  • mespunt zuiveringszout (bicarbonaat)
  • 1 tl vanille extract
  • 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 el rietsuiker voor de appels (of helemaal geensuiker)
  • pitjes van ½ granaatappel (handje vol)
  • 1 tl kaneel
  • kokosolie of roomboter om te bakken (geen olijfolie)

Bereiding:

  1. Doe in een grote kom het meel met het zout en het zuiveringszout (zorgt ervoor dat de pannenkoeken luchtiger worden). Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin.
  2. Voeg vervolgens de melk beetje bij beetje toe. Mix tot een glad beslag en laat het rusten.
  3. Verhit in de tussentijd de olie of de boter in een middelmatige koekenpan op een halfhoog vuur.
  4. Schep als de pan heet is een portie beslag erin en laat het uitlopen totdat de pan gevuld wordtDSC_1382

5. Keer de pannenkoeken zodra er luchtballetjes verschijnen en de bovenkant droog wordt. Bak nog 1-2 minuten.

DSC_1388

DSC_1390

6. Bak de appelblokjes (kan ook eerder of tegelijkertijd in een andere pan) met boter een paar minuten op een middelmatig vuur, samen met de kaneel en eventueel de suiker, totdat ze zacht worden (4-5min). Roer regelmatig.

DSC_1377

Bewaar de pannenkoeken op een bord bovenop een pan gevuld met warm water met een grote deksel boven op. Serveer de pannenkoek met de gebakken appelblokjes, de granaatappelpitjes en eventueel nog Maipelsiroop, stroop of honing.

DSC_1459

 

Geniet!

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.