Net als de rauwe koekjes met havermout, maak je dit recept binnen een paar minuten klaar zonder koken of bakken. De ingrediënten zijn allemaal puur en Glutenvrij. Als je voor kokosolie kiest, zijn de koekjes ook nog eens Lactosevrij.
Gezond, lekker en zo klaar! Houden we daarvan? …Ik dacht van wel. Kijk even wat je in de kast hebt om er iets lekkers van te maken. Deze Glutenvrije koekjes mag je eten zonder ‘schuldgevoelens’. Natuurlijk niet te veel…maar je weet in ieder geval dat je GEZOND bezig bent. Jouw lichaam is dankbaar voor de voedzame ingrediënten in deze koekjes.Wat heb je nodig? * 25 gr gepofte Quinoa (bijvoorbeeld deze, van NautreCrops) * 75 gr pecan/walnoten * 3-4 el sesampasta * 50 gr sesamzaadjes * 5 el gesmolten kokosolie of 50 gr licht gesmolten roomboter * 2 el honing, maplesyrup of dadelsiroop (de laatste maakt de hapjes wel donkerder) of 4 Medjoul dadels, in kleine stukjes gesneden, of / en stukjes donkere chocolade.
Bereiding: Meng de droge ingrediënten in een kom. Meng de gesmolten olie/boter met de sesampasta en voeg ze toe in de kom. Meng alles met een vork door elkaar. Schenk het mengsel in een vierkante glazenvorm/plastic bewaardoos bedekt met pakpapier. Druk het goed plat met een lepeltje. Zet de schaal in de diepvries voor minstens een uur. Snij de vierkant in blokjes/repen en zet terug in de diepvries.
Haal de koekjes uit als de koffie klaar is…en geniet!
- 25 gr gepofte Quinoa (bijvoorbeeld deze, van NautreCrops)
- 75 gr pecan/walnoten
- 3-4 el sesampasta
- 50 gr sesamzaadjes
- 5 el gesmolten kokosolie of 50 gr licht gesmolten roomboter
- 2 el honing, Maipelsiroop of dadelsiroop (de laatste maakt de hapjes donkerder) of 4 Medjoul dadels, in kleine stukjes gesneden, of rozijnen of cranberries of stukjes donkere chocolade
- Meng de droge ingrediënten in een kom.
- Meng de gesmolten olie/boter met de sesampasta en voeg ze toe in de kom.
- Meng alles met een vork door elkaar.
- Schenk het mengsel in een vierkante glazenvorm/plastic bewaardoos bedekt met pakpapier.
- Druk het goed plat met een lepeltje.
- Zet de schaal in de diepvries voor minstens een uur.
- Snij de vierkant in blokjes/repen en zet terug in de diepvries.
- Haal de koekjes uit als de koffie klaar is...en geniet!
Je kunt de koekjes ook in de koelkast bewaren maar dan zijn ze zachter.
Dat ziet er weer uit als een feestje Naomi!! 🙂 Prachtige foto’s, als altijd!! 🙂
Toevallig heb ik alles in huis dus deze ga ik zeker even uitproberen! 🙂
Warme groet, Nancy
Dankjewel Nancy!!! Leuk dat je ze gaat maken, heb je precies dezelfde ingrediënten of ga je een beetje variëren? Ben benieuwd! Lieve groetjes en geniet 😉
Hoi!
Lijkt me heerlijk! Maar hoe mask ik gepofte quinoa?
Gr Bianca
Bedankt Bianca! ze zijn echt heel erg lekker en kan je ook creatief zijn met de ingrediënten door andere soorten noten en zaden te gebruiken, pure chocolade toevoegen of Chiazaad.
Gepofte quinoa vind je in de reformzaak (bijv die van NatureCrops). Ik weet helaas niet hoe je het zelf kan maken. Lijkt me wel een leuke uitdaging…
Groetjes, Naomi
Uh…. gepofte quinoa maak je volgens mij met warmte? Dan zijn de koekjes dus helaas niet rauw…
Hoi Mirjam, gepofte quinoa haal ik in een reformzaak (bijv die van NatureCrops, zie ingrediëntenlijst). De koekjes zelf maak je gauw zonder dat je dus een oven nodig hebt. Voor de rest heb ik ze niet per definitie “rauw” genoemd, alleen Glutenvrij, en gewoon lekker en hartstikke gezond…en zonder te bakken.
Groetjes, Naomi
Wat zijn jouw foto’s weer mooi!!!! Het ziet er heel lekker uit. Ik sla het receptje alvast op 🙂
Dankjewel Julie! zag jouw laatste post van de gevulde aubergine, mmm… Ben gek op aubergine en de combinatie met vlees, de kruiden en parmezaan….verrukkelijk 😉
Het is nog lekkerder dan ik hoopte.
Echt heerlijk!
Bedankt voor het recept.
Wat leuk om te horen! ze zijn inderdaad heerlijk 😉
Graag gedaan!