Ingrediënten:
2 courgettes
500gr aubergines
1 grote ui, gesnipperd
2-3 gegrilde paprika’s zonder vel
300gr ricotta kaas
50gr geraspte kaas
zout, zwarte peper
bladjes basilicum en eventueel verse bieslook of peterselie
olijfolie om te bakken
4 vormpjes of metalen ringen van 300ml
Tomatensaus (kant-en-klare)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de courgette en de aubergine in dikke plakken.
Bestrooi de aubergine met zout en leg ze in een vergiet, met iets zwaars erop. Laat de aubergine zo 15 – 30 minuten staan.
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de plakken aubergine, spoel ze af en dep ze droog.
Verhit een bak- of een grilpan met olie. Bak de aubergine, de courgette en de ui in porties 4-5 min op hoog vuur aan beide kanten. Laat ze op een keukenpapier uitlekken.
Meng de twee soorten kaas met elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voet eventueel peterselie of bieslook aan de mengsel toe
Verdeel de helft van de aubergine over de bodems van de ringen of vormpjes. Leg op iedere aubergineschijf een plak courgette, gevolgd door een plak geroosterde paprika.
Verdeel kaasmengsel boven de groente in elk vormpje, voeg daarna de gebakken uitjes toe.
Sluit af met een laag aubergine. Druk het geheel goed aan.
Zet de torentjes 10-12 minuten in de oven. Haal voorzichtig de ringen uit nadat je het torentje op een bord gelegd had.
Serveer met een warme tomatensaus. Garneer met een bladje basilicum.
Eet smakelijk!