Voor als ontbijt of als een voedzaam en lekker tussendoortje zijn deze muffins ideaal! Net als de meeste muffins zijn ze eenvoudig te maken en vergen ze geen mixer of keukenmachine. Er zit weinig vet maar wel een groot aantal voedingsvezels in. Voor een minder zoete variant voeg je maar de helft van de hoeveelheid maple syrup toe en eventueel geen rozijnen. …Mijn kinderen vonden deze lekker, surprise surprise, met “veel” maple en rozijnen er in. Aan jou de keuze!
Wat heb je nodig?
- 100 gr havermoutvlokken, het liefst een beetje gemalen (paar seconden met een blender)
- 50 gr tarwemeel
- 1 el zachte roomboter (ca. 20gr)
- 75 gr bruine rietsuiker/maple syrup/honing
- 2 kleine appels, geschild
- 2 eieren
- 150ml melk/plantaardige melk zoals amandel-, kokos- of sojamelk.
- 1 tl vanille extract
- 1 tl kaneel
- snuifje zout
- 1 (volle) tl bakpoeder
- 1/2 tl zuiveringszout
- 2-3 el rozijnen en/of geschaafde amandelen(optioneel)
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een plaat met 12 cakevormpjes en bekleed deze met papieren bakjes.
- Snij de geschilde appels in kleine blokjes.
- Roer in een middelgrote kom de havermout, het meel, het bakpoeder, het zuiveringszout, de kaneel en een snufje zout door elkaar.
- Kluts lostjes de eieren met de melk en voeg geleidelijk de rest van de ingrediënten toe behalve de appelblokjes, de rozijnen en/of de amandelen. Mix even met elkaar.
- Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel. Schep het melk-eiermengsel er snel door. Meng alles door elkaar en voeg ten slotte de appelblokjes en de rozijnen toe.
- Schep het beslag in de 12 vormpjes tot ongeveer een 1/4 onder de rand. Bestrooi eventueel nog met de amandelen.
- Bak de muffins 20-25 minuten, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt.
Hoi!
Ik zag dat er bij de ingrediënten een el kaneel staat en een tl kaneel. Welke moet het zijn?
Vast bedankt!
Hoi Marieke, heel erg bedankt voor jouw bericht, is me zelf niet opgevallen! Het gaat om een theelepel en geen eetlepel kaneel. Ik heb het in de ingrediënten gecorrigeerd.
Groetjes, Naomi