Havermoutkoekjes

Koekjes….can’t live with, can’t live without. Dan maar gezonde koekjes, vezelrijk, en een de beste soorten vezels ook: havermout. Nog wat noten voor het geweten en als het echt moet, pure chocoladechips. Eenvoudig te makkelijk, kan ik elke fase in de diepvries bewaard worden. Maar meestal niet nodig: ze zijn zo op ­čśë

DSC_2948

Ingredi├źnten:

  • 150 gr gesmolten roomboter
  • 1 ei
  • 150 gr havermout vlokken
  • 120 gr bloem
  • ┬Ż tl bakpoeder
  • 120 gr bruine basterdsuiker of 150ml honing
  • Rasp van d┬ásinaasappel┬áof vanilla extract
  • 50 gr rozijnen of/en noten of/en….ahum chocoladechips

DSC_2840

De oven voor op 180 graden opwarmen. De havermout vlokken en het ei in een kom of een keukenmachine door elkaar te roeren. De rest van de ingredi├źnten op de noten/rozijnen na toe te voegen en een deeg van maken.

 

DSC_2850DSC_2873

Noten/rozijnenmix toe te voegen en door elkaar te mengen.

 

DSC_2875

DSC_2881

Het deeg minstens een half uurtje op te laten stijven in de koelkast. Eenmaal uit de koelkast een ingevette bakplaat leggen met een lepel, of met de handen kleine balletjes maken.

 

CSC_2919

In de voorverwarmde oven 15-30 minuten lichtbruin laten bakken

 

DSC_2918

De koekjes even laten afkoelen voordat ze van de bakplaat worden gehaald (met b.v. een kaasschaaf).

Eet smakelijk….!

 

 

 

 

Print Friendly
You may also like:

2 gedachten over “Havermoutkoekjes

  1. Dat ziet er heerlijk uit!
    Er staat alleen gersapte citroenschil bij de ingredi├źnten…
    Mooie foto’s ook!

    Leuke blog; ik heb ‘m net ontdekt en ga ‘m in de gaten houden!
    Bedankt!

  2. Dankjewel Sonja!
    Inderdaad kan je gersapte citroenschil of vanille extract hier gebruiken, of moet ik beter “citroenrasp” gebruiken ;-)? Dit zijn in ieder geval heerlijke koekjes die snel op zijn….

    Groetjes, Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *