Havermoutkoekjes

Koekjes….can’t live with, can’t live without. Dan maar gezonde koekjes, vezelrijk, en een de beste soorten vezels ook: havermout. Nog wat noten voor het geweten en als het echt moet, pure chocoladechips. Eenvoudig te makkelijk, kan ik elke fase in de diepvries bewaard worden. Maar meestal niet nodig: ze zijn zo op 😉

DSC_2948

Ingrediënten:

  • 150 gr gesmolten roomboter
  • 1 ei
  • 150 gr havermout vlokken
  • 120 gr bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 120 gr bruine basterdsuiker of 150ml honing
  • Rasp van d sinaasappel of vanilla extract
  • 50 gr rozijnen of/en noten of/en….ahum chocoladechips

De oven voor op 180 graden opwarmen. De havermout vlokken en het ei in een kom of een keukenmachine door elkaar te roeren. De rest van de ingrediënten op de noten/rozijnen na toe te voegen en een deeg van maken.

 

Noten/rozijnenmix toe te voegen en door elkaar te mengen.

 

Het deeg minstens een half uurtje op te laten stijven in de koelkast. Eenmaal uit de koelkast een ingevette bakplaat leggen met een lepel, of met de handen kleine balletjes maken.

 

In de voorverwarmde oven 15-30 minuten lichtbruin laten bakken

 

De koekjes even laten afkoelen voordat ze van de bakplaat worden gehaald (met b.v. een kaasschaaf).

Eet smakelijk….!

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten