Koekjes….can’t live with, can’t live without. Dan maar gezonde koekjes, vezelrijk, en een de beste soorten vezels ook: havermout. Nog wat noten voor het geweten en als het echt moet, pure chocoladechips. Eenvoudig te makkelijk, kan ik elke fase in de diepvries bewaard worden. Maar meestal niet nodig: ze zijn zo op 😉
Ingrediënten:
- 150 gr gesmolten roomboter
- 1 ei
- 150 gr havermout vlokken
- 120 gr bloem
- ½ tl bakpoeder
- 120 gr bruine basterdsuiker of 150ml honing
- Rasp van d sinaasappel of vanilla extract
- 50 gr rozijnen of/en noten of/en….ahum chocoladechips
De oven voor op 180 graden opwarmen. De havermout vlokken en het ei in een kom of een keukenmachine door elkaar te roeren. De rest van de ingrediënten op de noten/rozijnen na toe te voegen en een deeg van maken.
Noten/rozijnenmix toe te voegen en door elkaar te mengen.
Het deeg minstens een half uurtje op te laten stijven in de koelkast. Eenmaal uit de koelkast een ingevette bakplaat leggen met een lepel, of met de handen kleine balletjes maken.
In de voorverwarmde oven 15-30 minuten lichtbruin laten bakken
De koekjes even laten afkoelen voordat ze van de bakplaat worden gehaald (met b.v. een kaasschaaf).
Eet smakelijk….!
Dat ziet er heerlijk uit!
Er staat alleen gersapte citroenschil bij de ingrediënten…
Mooie foto’s ook!
Leuke blog; ik heb ‘m net ontdekt en ga ‘m in de gaten houden!
Bedankt!
Dankjewel Sonja!
Inderdaad kan je gersapte citroenschil of vanille extract hier gebruiken, of moet ik beter “citroenrasp” gebruiken ;-)? Dit zijn in ieder geval heerlijke koekjes die snel op zijn….
Groetjes, Naomi