Wat heb je nodig voor deze pap (voor twee porties):
- 100gr havermout
- 180ml water
- 60gr pure chocolade, voor de kinderen mag de helft door melkchocolade vervangen
- 2 el rietsuiker of Agavesiroop of Ahronsiroop
- sap en sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
- 2 el suiker of honing
- 1/2 tl zout
- 1 el sinaasappellikeur zoals Grand Marinier of vanille extract.
Bereiding:
- In een kleine pan water, suiker(/siroop), sinaasappelsap en -rasp aan de kook brengen.
- Havermout toevoegen en meeroeren op een lage vuur nog 3-4 min totdat de pap dik wordt.
- Een paar minuten laten afkoelen en chocoladeblokjes en eventueel likeur toevoegen.
************************************************************************************************************************
En het recept voor ontbijtrecept nr.4:
Ingredienten:
- 200gr (2 kopjes ong) havermout
- 100gr gepofte Kamut
- 100gr pitjesmix zoals zonnembloem-, sesam- en pompoenpitjes
- 50gr rozijnen
- 50-75gr pure chocoaldevlokken, extra puur
- 5 el bruine rietsuiker of Agavesiroop
- 50gr roomboter of 4 el kokosolie
- Verwarm de oven op 170.
- mix in een grote kom alle ingrediënten behalve de rozijnen, de Kamut en de vlokken door elkaar
- smelt een paar seconden de boter of de kokosolie in de magnetron of in een pan en meng met de siroop.
- Voeg de boter of de olie aan de droge ingrediënten toe en meng goed erdoor.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat bedekt door bakpapier en zet de bakplaat in de oven voor 30-35 minuten.
- Roer voorzichtig om de 7-8 minuten de muesli in de oven met een houtenlepel, alles moet lichtbruin worden.
Geniet….maar met mate 😉