Havermoutpap met chocolade en sinaasappel(likeur)+muesli met Kamut, rozijnen en chocolade

DSC_1338Wat heb je nodig voor deze pap (voor twee porties):

  • 100gr havermout
  • 180ml water
  • 60gr pure chocolade, voor de kinderen mag de helft door melkchocolade vervangen
  • 2 el rietsuiker of Agavesiroop of Ahronsiroop
  • sap en sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
  • 2 el suiker of honing
  • 1/2 tl zout
  • 1 el sinaasappellikeur zoals Grand Marinier of vanille extract.

Bereiding:

  1. In een kleine pan water, suiker(/siroop), sinaasappelsap en -rasp aan de kook brengen.
  2. Havermout toevoegen en meeroeren op een lage vuur nog 3-4 min totdat de pap dik wordt.
  3. Een paar minuten laten afkoelen en chocoladeblokjes en eventueel likeur toevoegen.

************************************************************************************************************************

En het recept voor ontbijtrecept nr.4:

 

Ingredienten:

  • 200gr (2 kopjes ong) havermout
  • 100gr gepofte Kamut
  • 100gr pitjesmix zoals zonnembloem-, sesam- en pompoenpitjes
  • 50gr rozijnen
  • 50-75gr pure chocoaldevlokken, extra puur
  • 5 el bruine rietsuiker of Agavesiroop
  • 50gr roomboter of 4 el kokosolie

  1. Verwarm de oven op 170.
  2. mix in een grote kom alle ingrediënten behalve de rozijnen, de Kamut en de vlokken door elkaar
  3. smelt een paar seconden de boter of de kokosolie in de magnetron of in een pan en meng met de siroop.
  4. Voeg de boter of de olie aan de droge ingrediënten toe en meng goed erdoor.
  5. Verdeel het mengsel over een bakplaat bedekt door bakpapier en zet de bakplaat in de oven voor 30-35 minuten.
  6. Roer voorzichtig om de 7-8 minuten de muesli in de oven met een houtenlepel, alles moet lichtbruin worden.

 

Geniet….maar met mate 😉

 

Mobiele versie afsluiten