Heerlijke koekjes zijn deze! Aan de ene kant knapperig, aan de andere kant smeuïg en een feest voor de smaakpapillen.
En dan glutenvrij én lactosevrij, en vrijwel vetrijk. De meeste vetten komen uit de hazelnoten, en zijn dat gezonde vetzuren (enkelvoud onverzadigd).
Aan de slag! Deze ingrediënten heb je nodig:
- 250 gr suiker
- 250 gr fijngehakte hazelnoten of een mix van hazelnoten en amandelen of pecannoten
- 1/4 tl kaneelpoeder
- 1/4 tl gemalen nootmuskaat
- 2 eieren
- snuf zout
- 100 gr poedersuiker
- 1 tl citroensap
vershoudfolie en bakpapier.
Zo maak je ze:
- Voor het deeg: Meng de suiker, de hazelnoten, het kaneelpoeder en de nootmuskaat in een kom.
- Splits 1 ei. Kluts 1 ei met 1 eidooier. voeg het ei toe aan het hazelnootmengsel.
- Kneed met de deeghaken van een handmixer en daarna met de hand glad.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg ong 1 uur in de koelkast.
- Rol het deeg op en met suiker bestrooid werkblad (ca. 25x22cm) ca 1/2 cm dik uit.
- Voor het glazuur: klop het overige eiwit met een snufje zout stijf. Voeg afkloppend de poedersuiker toe en klopt tot de suiker is opgelost.
- Spatel het citroensap door het eiwitschuim.
- Verwarm de oven voor elektrisch 150c, hetenlucht 130c. Verdeel het eiwitschuim gelijkmatig over het deeg.
- Snijd het in ca 40 repen. bak de koekjes ca 12 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Neem uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen.
in een koektrommel tussen bakpapier zijn de koekjes 3-4 weken houdbaar.
Geniet!