Hummus met warme champignons

 

HUMMUS MET CHAMPIGNONS
Serves 2
Een populair en gezond Mediterraan gerecht, dat meestal als voorgerecht of op de salade tafel geserveerd wordt.
Write a review
Print
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
1 hr 30 min
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
1 hr 30 min
Ingrediënten
  1. 500 g gedroogde kikkererwten
  2. 2 tenen knoflook
  3. sap van 1 citroen
  4. 120 g tahin (sesampasta)
  5. 100-150 ml kookvocht van de kikkererwten (niet het weekvocht)
  6. 150 g champignons, in tweeën of in vieren gesneden
  7. 1 middelgrote ui, in dunne ringen gesneden
  8. 1/4 tl kurkuma
  9. 1/2 tl komijnpoeder,
  10. zout en zwarte peper naar smaak
  11. 2 el olijfolie om de groente te bakken
Bereiding
  1. Laat de kikkererwten minstens 6 uur in het water weken en spoel ze daarna af.
  2. Giet ze vervolgens in een pan met voldoende water, zonder zout (anders duurt de kooktijd langer). Breng het water aan de kook en laat de kikkererwten ongeveer 1,5 uur zacht koken. Je weet wanneer ze klaar zijn als je ze met de vingers fijn kunt knijpen.
  3. Laat de pan afkoelen en haal de kikkererwten er uit. Gooi het kookwater niet weg, dat heb je straks nodig. Nu mag je zelf kiezen, of door te gaan naar de keukenmachine-fase of de velletjes losmaken*.
  4. Voeg nu de kikkererwten in een keukenmachine voor 30 seconden.
  5. Giet de hummuspasta in een grote kom en voeg nu de tahinpasta en het zout toe. Meng met een houten lepel. Voeg nu de komijn en de uitgeperste knoflook toe.
  6. Breng op smaak met komijnpoeder, zwarte peper of naar keuze zoals cayennepeper, pikante paprikapoeder of gemalen koriander.
  7. Maak ondertussen de champignonsvulling: bak de uiringen in de olie voor een paar minuten, totdat die doorzichtig worden, net voordat ze verkleuren. Voeg de champignons toe en bak 2 tot 3 minuten samen met de kruiden.
  8. Kook alles met elkaar met een gesloten deksel nog een paar minuten, de laatste minuut met een hoog vuur zodat de champignons een mooie kleur krijgen.
  9. Serveer de hummus met de gebakken champignons in het midden, garneer eventueel met gesneden peterselie- of korianderblaadjes.
Notities
  1. Variatietip: in plaats van champignons serveer de hummus met rundergehakt, geroosterde pijnboompitten of alleen met extra virgine olijfolie, gemalen peper en gehakte platte peterselie of koriander.
  2. * Wil je de velletjes weg halen, dit doe je door de gekookte kikkererwten met een theedoek droog wrijven in de theedoek. In principe is het niet nodig maar maakt de hummus “darmvriendelijker”
Adapted from Uit het boek Natuurlijk samen koken
Adapted from Uit het boek Natuurlijk samen koken
http://www.foodsandphotos.nl/
 

Het is niet erg als je die niet er uit haalt maar de smaak is fijner zonder de velletjes en je maakt het makkelijker voor jouw darmen. Als je kikkererwten met een theedoek droog wrijft in detheedoek worden de velletjes makkelijk verwijdert.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.