…En wat was het resultaat? eerst laten we aan de slag gaan. Wat de bereidingstijd betreft, reken maar iets, iets meer dan Jamie’s 15min. Maar ingewikkeld is het zeker niet.
Wat heb je nodig? 500 varkenshaas (kipfilet reepjes zijn hiervoor ook heel erg geschikt) * 1 rode paprika, 1 gele paprika * 1 appel * 1 venkelkool * 1 grote winterpeen of 2 kleine * 1 rode ui * zakje rucola * 2-3 laurierblaadjes * passata, 600ml * 2 teentjes knoflook * 3 el balsamicoazijn * 2 el paprikapoeder, pittige of gewone * 1 tl korianderpoeder * 4-5 el magere yoghurt * zout, peper
Bereiding: Snij de paprika’s in grove stukken, gooi het hart en de zaadlijsten met de zaadjes weg. Haal het hartje van de appel uit en gooi hem ook weg. Verwijder de uiteinden van de ui en pel hem. Snij in tweeën. Verwijder de uiteinde van de venkel en snij hek in vieren. Doe alle groente en de appel in de keukenmachine met het grof snijmes.
Verhit een pan met olie. Doe de gesneden groente in de pan. Roer bak een paar minuten. Voeg zout en peper en royaal rode paprika toe. Voeg ten slotte de uitgeperste knoflook toe. Voeg de laurierblaadjes en laat de groente zo staan zodat de smaken kunnen intrekken. Doe nu de balsamico azijn, de passata en in de pan met de groente. Roer even en laat nog 5 min doorkoken.
Sla het vlees met de vuist zodat het mals word.
Breng de varkens medaillons op smaak met zout, peper en korianderpoeder. Wentel de vleesstukjes erdoor.
Voeg een beetje olijfolie toe en wrijf de varkensmedaillons erdoor.
Leg het vlees in een hete grillpan en druk aan de panribbels.
Laat ze 4-5 bakken, ca 2 minuten aan beide kanten.Wrijf de rucolablaadjes met citroensap (optie) en voeg ze in de pan.
Kook roerend nog 2 minuten mee.
Klaar.
- 500 varkenshaas (kipfilet reepjes zijn hiervoor ook heel erg geschikt)
- • 1 rode paprika, 1 gele paprika
- • 1 appel
- • 1 venkelkool
- • 1 grote winterpeen of 2 kleine
- • 1 rode ui
- • zakje rucola
- • 2-3 laurierblaadjes
- • passata, 600ml
- • 2 teentjes knoflook
- • 3 el balsamicoazijn
- • 2 el paprikapoeder, pittige of gewone
- • 1 tl korianderpoeder
- • zout, peper
- • 4-5 el magere yoghurt
- Snij de paprika's in grove stukken, gooi het hart en de zaadlijsten met de zaadjes weg.
- Haal het hartje van de appel uit en gooi hem ook weg. Verwijder de uiteinden van de ui en pel hem. Snij in tweeën. Verwijder de uiteinde van de venkel en snij hek in vieren.
- Doe alle groente en de appel in de keukenmachine met het grof snijmes.
- Verhit een pan met olie. Doe de gesneden groente in de pan.
- Roer bak een paar minuten. Voeg zout en peper en royaal rode paprika toe. Voeg ten slotte de uitgeperste knoflook toe. Voeg de laurierblaadjes en laat de groente zo staan zodat de smaken kunnen intrekken.
- Doe nu de balsamico azijn, de passata en in de pan met de groente. Roer even en laat nog 5 min doorkoken.
- Sla het vlees met de vuist zodat het mals word. Breng de varkensmedaillons op smaak met zout, peper en korianderpoeder. Wentel de vleesstukjes erdoor.
- Voeg een beetje olijfolie toe en wrijf de varkensmedaillons erdoor.
- Leg het vlees in een hete grillpan en druk aan de panribbels en laat ze 4-5 bakken, ca 2 minuten aan beide kanten.
- Wrijf de rucolablaadjes met citroensap (optie) en voeg ze in de pan. Kook roerend nog 2 minuten mee.
- Serveer met aardappels of rijst, of alleen maar met yoghurt.