Kaneelcake met walnoten

DSC_2358

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 100gr suiker of 75gr honing/120ml Agavesiroop/dadelsiroop
  • 100gr roomboter 
  • 1 kop appelmousse, ongezoet 
  • 1 tl vanille extract
  • 150gr bloem 
  • 2 tl bakpoeder
  • ¼ tl zuiveringszout
  • 1 tl kaneel
  • 75 gr walnoten, grof gehakt (voor de kleintjes alleen rozijnen als toevoegingen)
  • 50 gr rozijnen of dadelstukjes

Voorbereiding

  1. Oven op 175 graden voorverwarmen.
  2. Bloem met de bakpoeder en het zuiveringszout mengen in apart schaaltje.
  3. Bakblik invetten.

Bereidingswijze:

  1. Suiker en vet goed mixen tot alles goed en smeuïg is.

CSC_2351Eieren, een per een, toevoegen en ook weer goed mixenCSC_2350Appelmousse, vanille en de bloemmengsel toe te voegen, iedere keer een deel.CSC_2347Mixen tot het een zachte smeuïge beslag wordt.CSC_2343Het beslag in het bakblik storten. De kaneel door het beslag draaien

DSC_2335

Eventueel de noten of de rozijnen toevoegen en 45-50 minuten lichtbruin en gaar bakken.

Wist je dat walnoten een van de allergezondste voedingsmiddelen uit de natuur...?
Wist je dat walnoten een van de allergezondste voedingsmiddelen uit de natuur…?

DSC_2356

Geniet!

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.