Kip-ananas met rijst

Een klassiek een lekker jaren 80′ recept, kan ook met quinoa of couscous geserveerd worden.KIPananas

 

Ingrediënten (voor 2 personen): 
* 250gr kipfilereepjes * 1 uitje * 1 groene paprika *  1/2 el rode paprika * 2 middelmatige winterpenen
* 1 prei * een handje vol taugé * 3 el sojasaus/Tamari * 1 el maïzena * 1 el tomatenketchup * 3-4 ananasringen, uit blik kan ook (de sap bewaren) * zout en gemalen peper, en olie om te bakken.
Eventueel 1/2 tl sambal oelek voor een pittiger gerecht.
Bereiding: 
1. Laat de ananas uitlekken als het uit blik is. Bewaar eventueel de sap.
2. Maak een mengsel van de ananassap in geval dat je uit blik gebruikt, de sojasaus, de tomatenketchup en de maïzena door geleidelijk de maïzena toe te voegen en daarna roeren tot het een glad papje wordt.
3. Doe de kipreepjes in een kommetje en voeg 1 el van de mengsel toe. Meng ze voorzichtig met de reepjes en laat minstens een half uurtje in de koelkast staan.
4. Snij de prei in ringen of repen, de paprika en de worteltjes in reepjes, en de ui in vieren.
5. Verhit de olie in een wok en bak daarin de uitjes 2-3 min. Voeg de wortelreepjes toe. Blijf nog een paar minuten roeren.
6. Voeg vervolgnes de prei en de paprika toe en roerbak
nog 5 min. Voeg zo nodig 1-2 el water toe.
7. Haal de groente uit de pan en doe ze in een kom.
8. Bak de kip 5 minuten in de hete wok 9. Voeg dan de ananas in de pan toe en bak dit 2-3 minuutjes mee.
9. Giet de rest van het sausmengsel bij de kip met ananas. Roer even door en laat zachtjes smoren. Voeg zo nodig water toe.
9. Voeg vervolgens de taugé toe en roerbak nog 2 minuten.
10. Ten slotte voeg de gebakken groente in de pan toe en meng alles door elkaar. Serveer met rijst of quinoa of couscous en eventueel wat gebakken cashewnoten.
Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.