Een licht, lekker en gezond gerecht heb ik in aanbieding voor deze wisselvallige zomer. Wat dacht je van de combinatie van smaken: licht zoet-pittig. Hoe pittig het wordt, of helemaal niet pittig, dit laat ik aan jou.
Als je dus wat balans zoekt met de BBQ’s en andere energierijke eetgelegenheden, of gewoon een makkelijk (!) en werkelijk heerlijk zomergerecht, thuis of op de camping, maak gauw het boodschappenlijst. Tenzij jij al alles in huis hebt 😉
Deze heb je nodig, voor 3-4 personen.
- 400 gr Kipfilet 4, in blokjes van ca 2cm gesneden
- 125 gr champignons
- Sap van 2 sinaappels en rasp van 1 sinaasappel
- 1 el meel naar keuze
- 1/2 chilipeper, ontdaan van de zaadlijsten en in dunne ringetjes gesneden of een halve rode paparika/puntpaprika voor een kindvriendelijke versie!
- 2 el olijfolie of kokosolie
- 1 el dadelstroop/honing
- 1 tl gember, geraspt
- 2 takken lente ui, in dunne ringen gesneden
- zout en peper, liefst witte
- 1 tl sesamzaadjes
En zo maak je het:
- Leg de kipblokjes een half uurtje van tevoren op het aanrecht totdat ze op kamertemperatuur zijn, voordat je aan dit gerecht begint. Hierdoor wordt de kip extra mals.
- Leg de blokjes kipfilet in een kom of een diep bord, voeg meel toe en wentel de kipblokjes door het meel.
3. Meng in een andere kom de peper/paprikastukjes met de sinaasappelrasp en de rest van de ingrediënten, behalve de lente ui en de sesam. Voeg aan de kom de kipblokjes en meng alles door elkaar.
4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak hierin op hoog vuur 1-2 min totdat de onderkant van de kip lichtbruin wordt (niet eerder!). Roer vervolgens de blokjes kip nog een minuut of twee en voeg vervolgnes de champignons.
5. Laat de kip met de saus ca 10 min sudderen op een middelmatig-laag vuur. Roer om de minuut of twee. Zodra de saus dik is geworden is het gerecht klaar! Proef en voeg indien nodig zout of peper toe.
Serveer met rijst/quinoa/mie, bestrooi ten slotte alles met de lente ui en de sesamzaadjes.
Eet smakelijk en fijne vakantie!