Witte koolsalade met kip, avocado en gepofte mihoen

Wil je indruk maken, of wil je erg gezond eten, kies voor deze maaltijdsalade! geweldig als je de restjes van kip van gisteren wilt gebruiken, of de niet gegeten halve avocado in de koelkast.

 

Het ziet er moeilijker dan het is, die gepofte mihoennoedels, geloof me ze zijn zo klaar. Een paar seconden en kan je ermee elk gerecht, salade of soep versieren. 

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 125gr kipfilet, op kamertemperatuur, of restjes van kip 
  • 1 kleine witte kool of dunne reepjes spitskool zelf gesneden of kant en klaar uit een zak
  • 1 rijpe avocado, in blokjes gesneden 
  • 50 gr mihoen, hoe dikker hoe mooier!
  • 50gr sesam, witte of zwarte (optioneel), geroosterd

Voor de dressing:

  • 50 gr mayonaise van goede kwaliteit
  • 1 el pindakaas
  • 2 el sojasaus zoals Kikoman
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl honing

Bereiding: 

  1. Leg de kipfilet een half uurtje van tevoren op het aanrecht totdat ze op kamertemperatuur zijn, voordat je aan dit gerecht begint. Hierdoor wordt de kip extra mals. Verhit voldoende olie in een steelpan of in een wok (3-4 cm hoog) en frituur telkens een kleine portie mihoennoodels. De olie moet heel heet zijn. Binnen een paar seconden poffen de noedels al en kan je ze uit de pan schepen. Laat ze afkoelen en uitlekken op een bord met keukenpapier.
  2. Bak de kipfilet eerst een minuut of twee op een hoog vuur aan elke kant, en vervolgens op een laag vuurtje nog een paar minuten. Laat de kip afkoelen en snij hem in dunne, kleine repen. 
  3. Meng in een salade kom/schaal de kool- en koprepen, de blokjes avocado en de gehakte kruiden. 
  4. Meng alle ingrediënten van de dressing goed met elkaar en voeg net voor het serveren aan de salade. 
  5. Mix alles door elkaar, voeg ten slotte, net voor het serveren, de gepofte mihoen toe.  Garneer nog eventueel met sesamzaadjes en verse kruidenblaadjes. 

Eet smakelijk!

 

Mobiele versie afsluiten