Kokostaart met amandelen en blauwe bessen

 

Een heerlijke taart van het boek “Sweet” van Yotam Ottolenghi is deze. Met blauwe bessen of bosbessen, amandelen en gedroogde, geraspte kokos. Niet moeilijk om te maken en als je bessen, amandelen en kokos hebt dan heb je vast de andere ingrediënten thuis! 

ingrediënten:

  • 180 gr amandelmeel of gemalen amandelen
  • 60gr gedroogde geraspte kokos
  • 250gr fijne kristalsuiker of bruine rietsuiker 
  • 70/85* zelfrijzend bakmeel of glutenvrije meel naar keuze (bijv boekweitmeel), en nog een halve 
  • 1/4 tl zout
  • 4 grote eieren
  • 200 gr roomboter, gesmolten, af laten koelen tot kamertemperatuur
  • 1½ tl vanille extract
  • Fijne rasp van 2 citroenen
  • 200 g verse blauwe bessen of bosbessen
  • 20 g amandelschaafsel

Taartvorm van ca 23cm

* Als je bosbessen gebruikt, dan heb je 70gr maar meel maar nodig en als je blauwe bessen gebruikt heb je meer, namelijk 85gr.Dat komt omdat bosbessen minder sap bevatten en is er daarom minder meel/bloem nodig!

Bereiden:

  1. Vet de taartvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden (boven-en onderwarmte)
  2. Doe de amandelmeel of gemalen amandelen, meel, de geraspte kokos, het zout en de suiker in een grote mengkom en roer goed door elkaar.
  3. Klop de eieren in een andere kom los en voeg het vanille extract, de gesmolten boter en de citroenrasp toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Giet het ei-mengsel bij het droge mengsel en klop goed door elkaar tot alles is vermengd. Voeg vervolgens 150 g van de bessen toe en meng goed.
  5. Doe het deeg in de springvorm en strooi de rest van de bessen over de bovenkant samen met het amandelschaafsel.
  6. Bak de taart 50-55 min in het midden van de voorverwarmde oven tot er een ingestoken satéprikker schoon en droog uitkomt. Houd de taart tegen het einde van de baktijd goed in het oog. Door de grote hoeveelheid eieren kan de taart echt binnen enkele minuten TE droog worden, en dat willen we niet…het tegenovergestelde.
  7. Haal de vorm uit de oven en laat 30 min. staan voordat je hem uit de vorm haalt. 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.