Ingrediënten
- 1 grote komkommer, gewassen en in plakken gesneden (0,7-0,8 cm dik)
- 1blikje tonijn in olie, uitgelekt
- 1 appel
- 1 klein uitje, gesnipperd
- sap van 1/2 citroen
- 1 el mayonaise
- 1 el crème fraîche of yoghurt (volle/Griekse/geiten)
- 7-8 walnoten
- zout, peper
- Leg de plakjes komkommer op een grote plank of borg. Bestrooi een beetje zout op beide kanten van de komkommerplakjes en laat zo “zweten” 5-10 min. Droog de plakken af met keukenpapier.
- Rasp de appel grof en meng hem meteen met de rest van de ingrediënten.
- Schep met een lepeltje het vochtige deel van de komkommerschijfjes tot aan een aantal millimeter uit, zodat er een soort van bakje ontstaat.
- Leg met een lepeltje van het appeltonijnmengsel op elk komkommerplakje in het “bakje”.
- Leg ten slotte een stuk noot er bovenop. Serveer direct of bewaar in de koelkast een paar uurtjes.