Komkommerschijfjes met appel-tonijnsalade: feestdagenhapje nr.4

DSC_0620

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer, gewassen en in plakken gesneden (0,7-0,8 cm dik)
  • 1blikje tonijn in olie, uitgelekt
  • 1 appel
  • 1 klein uitje, gesnipperd
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche of yoghurt (volle/Griekse/geiten)
  • 7-8 walnoten
  • zout, peper

DSC_0614Bereiding:

  1. Leg de plakjes komkommer op een grote plank of borg. Bestrooi een beetje zout op beide kanten van de komkommerplakjes en laat zo “zweten” 5-10 min. Droog de plakken af met keukenpapier.
  2. Rasp de appel grof en meng hem meteen met de rest van de ingrediënten.
  3. Schep met een lepeltje het vochtige deel van de komkommerschijfjes tot aan een aantal millimeter uit, zodat er een soort van bakje ontstaat.
  4. Leg met een lepeltje van het appeltonijnmengsel op elk komkommerplakje in het “bakje”.
  5. Leg ten slotte een stuk noot er bovenop. Serveer direct of bewaar in de koelkast een paar uurtjes.

DSC_0599Eet smakelijk en tot het volgende hapje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.