Heerlijke tonijntaart, koolhydratenarm én glutenvrij

Wat kan gezond lekker zijn én makkelijk te bereiden!!

Ingrediënten:

  • 3 blikjes tonijn in olie
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 gr Hüttenkäse
  • 125-150 gr roomkaas
  • 75 ml volle/Griekse yoghurt
  • 75 gr geraspte kaas, jong belegen/belegen 
  • lente ui, fijn gesneden*
  • zout, peper
  • 1 rode paprika (of een halve rood en nog een halve geel) als decoratie, in lange dunne repen gesneden  

Bereiding:

  1. Laat de tonijn goed uitlekken .
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde ovenschaal in (ca 25cm diameter) of een vierkante ovenschaal (ca 20 x 25 cm)
  3. Meng alle ingrediënten met elkaar in een grote kom met een vork
  4. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Druk de paprikarepen vanuit het midden naar de buitenkant naast elkaar. 
  6. Bak de taart in het midden van de oven in ca 50 min totdat hij licht bruin wordt aan de randen. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Eet smakelijk! 

* Voor een feestelijke taart voeg ipv de lente ui gebakken uiringen.

Print Friendly, PDF & Email
You may also like:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *