Kwarkcake met blauwe bessen en walnoten

Ben je ook zoals ik gek op blauwe bessen, op walnoten en op…een heerlijk stukje cake?? Dan moet je eens deze cake proberen! Het originele recept kwam ik tegen in het fantastische “Foodies” magazine waarop ik geabonneerd ben, en het is een échte aanrader, ik heb het wat aangepast.

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • boter voor het invetten
  • 175 gr volle kwark (10%)
  • 250 gr suiker
  • 4 eieren
  • 75 gr hele zachte gezouten roomboter
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
  • 70-75 gr walnoten
  • 2 el maanzaad (optioneel)
  • poedersuiker om te serveren
Fruit uit de diepvries is net zo gezond als vers fruit!

Blauwe bessen behoren tot één van de aller gezondste fruitsoorten. Ze zijn een goede bron van voedingsvezels, van vitaminen zoals A, C en B11(foliumzuur), en van mineralen zoals fosfor, kalium en magnesium. Ze zijn net als bosbessen rijk aan flavonoïden, vooral anthocyanen. Flavonoïden, net als vitaminen zoals A en C zijn antioxidanten: stoffen die ons lichaam tegen schade door vrije radicalen beschermen. 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180C° elektrisch, 170C° heteluchtoven. 
  2. Vet een rechthoekig bakblik of 4 ronde cakevormpjes (van ca 12cm diameter elk) in.
  3. Klop de kwark los met de roomboter en de suiker. Voeg één voor één de eieren toe, en klop telkens tot het helemaal is opgenomen.
  4. Zeef het bakmeel erboven en spatel rustig er doorheen. Voeg als laatste de noten, het maanzaad en de bessen toe en roer zo kort mogelijk door elkaar. Bewaar wat bessen en noten.
  5. Giet het beslag in het bakblik of in de kleine vormpjes. Verdeel de laatste bessen en noten die je bewaart heb over het beslag. Druk ze niet aan.
  6. Bak de cake ca 60 min, of de kleine vormpjes ca 45min goudbruin en gaar. De cake is gaar wanneer een houten prikker er schoon uitkomt.
  7. Laat de cake in de vorm afkoelen en bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.