Ingrediënten:
* 175gr bruine of groene linzen (gedroogd)
* 4-5 grote zoet-stevige tomaten, bijvoorbeeld pomodori tomaten in kleine blokjes gesneden,
* 1 kleine rode ui of een grote sjalotje, in dunne ringen gesneden
* peterselie / koriander naar keuze, fijn gehakt
* 3 el vinaigrette dressing of tahindressing
* optioneel: gekruimelde feta/geitenkaas
* zout en peper naar smaak
Ingrediënten voor de vinaigrette dressing: 6 el olijfolie, 2 el balsamico/rode wijnazijn, 1/2 tl mosterd, 1 uitgeperste knoflookteen, 1el honing, zout en peper.
Voor een royaaler salade voeg een halve kop gekookte bulger/quinoa en gebakken uiten aan de salade toe. Lekker lauw of warm.
BEREIDING:
1. Week de linzen minstens 4 uur in kraanwater of een uur in kokend water**. Spoel vervolgens af en doe ze in een pannetje met koud kraanwater. Breng aan de kook en laat met een gesloten deksel 15-20min koken, totdat ze gaar worden (maar niet overgekookt en “papperig”)
2. Giet de linzen af, doe ze in een salade schaal en voeg de tomatenblokjes en de uitgeperste knoflookteentjes toe.
Bak de uiringen 4-5 minuten in een pan met een beetje olijfolie of voeg ze rauw aan de linzen en tomaten toe.
3. Maak de dressing klaar en voeg hem net voor het serveren aan de salade toe. Meng even alles goed door elkaar.
4. Garneer ten slotte met de gehakte verse kruiden en eventueel met de gekruimelde feta/geitenkaas
**Dit procesis in principe niet nodig, maar zorgt wel voor een kortere kooktijd.
- * 175gr bruine of groene linzen (gedroogd)
- * 4-5 grote zoet-stevige tomaten, bijvoorbeeld pomodori tomaten in kleine blokjes gesneden,
- * 1 kleine rode ui of een grote sjalotje, in dunne ringen gesneden
- * peterselie / koriander naar keuze, fijn gehakt
- * 3 el vinaigrette dressing of tahindressing
- * optioneel: gekruimelde feta/geitenkaas
- * zout en peper naar smaak
- Ingrediënten voor de vinaigrette dressing: 6 el olijfolie, 2 el balsamico/rode wijnazijn, 1/2 tl mosterd, 1 uitgeperste knoflookteen, 1el honing, zout en peper.
- Week de linzen minstens 4 uur in kraanwater of een uur in kokend water**. Spoel vervolgens af en doe ze in een pannetje met koud kraanwater. Breng aan de kook en laat met een gesloten deksel 15-20min koken, totdat ze gaar worden (maar niet overgekookt en “papperig”)
- Giet de linzen af, doe ze in een salade schaal en voeg de tomatenblokjes en de uitgeperste knoflookteentjes toe.
- Bak de uiringen 4-5 minuten in een pan met een beetje olijfolie of voeg ze rauw aan de linzen en tomaten toe.
- Maak de dressing klaar en voeg hem net voor het serveren aan de salade toe. Meng even alles goed door elkaar.
- Garneer ten slotte met de gehakte verse kruiden en eventueel met de gekruimelde feta/geitenkaas
- Voor een royaaler salade voeg een halve kop gekookte bulger/quinoa en gebakken uiten aan de salade toe. Lekker lauw of warm
- **Dit process is in principe niet nodig, maar zorgt wel voor een kortere kooktijd.