Mango-crumble dessert

dsc_0410

En een derde, heerlijk en feestelijk recept uit ons boek “Gezonde wereldgerechten“! uit de hoofdstuk “Australië”, geschreven door Mischa Hamers Crins.

dsc_0395

Ingrediënten:

  • 75 gr roomboter
  • 75 gr speltbloem
  • 50 gr rietsuiker/palmsuiker
  • 400 ml sojaslagroom of gewone slagroom
  • 1 vanille stokje
  • Optioneel: 3 el Grand Marinier
  • 1-1,5 mango
  • fruit ter garnering zoals aardbeien/frambozen/rode bessen

dsc_0344

Bereiding:

  1. Bedek een ovenlaat met bakpapier.
  2. verwarm de oven voor op 200c
  3. neem een grote kom. Doe hierin de boter, de bloem en de suiker. 
  4. Meng dit, liefst met de handen, tot een kruimelig deeg. Let erop dat je dit niet te lang kneed, de boter mag neamlijek niet teveel smelten door de warmte van je handen. 
  5. Zodra het deeg kruimelig genoeg is, verdeel je het over een bakplaat. Zet deze meteen in de oven. Het duurt 15-20 min totdat de crumble gaar en lekker krokant is. Laat de crumble afkoelen. 
  6. Roomlaag:
  7. Klop de sojaroom (of gewone) lobbig. 
  8. Voeg het merg uit het vanillestokje toe. Even doorroeren en tot gebruik in de koelkast plaatsen.

Mangolaag:

  1. Schil de mange en snijd het vruchtvlees van de pit. 
  2. Doet het vruchtvlees in een hoge maatbeker. 
  3. Met een staafmixer maak je een mooie egale puree van de mango. 
  4. Breng de puree over in een ander schaaltje en zet ook dit tot gebruik in de koelkast. 

Zet glazen waarin je het dessert wilt serveren klaar. start met een beetje crumble onderin, vervolgens een beetje mangopuree en eindig met de crumble en het fruit. 

dsc_0390

Fijne feestdagen en een gezond, mooi nieuw jaar toe gewenst!

dsc_0422

Print Friendly, PDF & Email
You may also like:

3 gedachten over “Mango-crumble dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *