Meringues (schuimpjes): met bosvruchten

Slechts drie ingrediënten….

Image-10

En wat een resultaat. Lekker, luchtig, en zo mooi…. Wel heel zoet, maar dit moet ook af en toe kunnen.

DSC_0141

Dit heb je nodig:

4 eiwitten (op kamer temperatuur!), 100gr suiker, 1 kop vol met bosvruchten uit de diepvries. Ik had alleen frambozen thuis, hetgeen ik gebruik hebGeslaagde meringues maken is echt niet ingewikkeld als je nauwkeurig weert. Voor het beste resultaat moet je voor twee dingen zorgen:

  1. Gebruik eieren die op kamertemperatuur zijn.
  2. Het schuim mag absoluut niet in contact komen met water of vet. Je vermijdt dit door de gardes en de kom met een halve citroen in te wrijven en vervolgens af te drogen met keukenpapier

Bereiding:

Verwarm eerst de oven voor op 110 ºC. Bekleed met bakpapier. Splits de eieren in twee verschillende kommen/schalen.DSC_0136

Klop de eiwitten tot een luchtig mengsel. Eerst een paar minuten op gemiddelde snelheid. Voeg lepel voor lepel de suiker toe, Als het schuim gaat glanzen, dan komt dat doordat de suiker in zijn geheel is opgenomen.

Ga door met kloppen nu op hoge snelheid, nog ong 5 minuten. Het eiwitschuim moet echt stevig worden. DSC_0152

Er worden dan zachte pieken gevormd. 

Voeg ten slotte het fruit en meng voorzichtig met een lepel.DSC_0161

Vul een spuitzak en spuit ronde schuimpjes op de bakplaat, of gebruik twee lepels om “abstracte” vormpjes van het mengsel te maken. DSC_0169

Schuif de meringues in de voorverwarmde oven en bak gedurende 2-2,5 uur of totdat de buitenkant stevig aanvoelt.DSC_0111

Zet de oven uit en laat ze volledig afkoelen, zeker nog een uur lang.DSC_0120

*** Om de meringues makkelijk van het bakpapier los te maken, heb ik de volgende tip: Laat ze voor een paar uurtjes in de diepvries, samen met het bakpapier. Eenmaal uit de diepvries gaat het een stuk gemakkelijker. Toch moet je ze voorzichtig losmaken, zodat ze niet kapot gaan.

Geniet!

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.