Het begon met deze kleine, zoete peren, waar ik niet wist wat ik mee moet doen.Daarna volgde de populaire quinoa. Deze onaantrekkelijk gezonde korreltjes hebben maatjes nodig om gemotiveerd te zijn om ze op te eten, zonder gefrustreerd te raken…
Vervolgens heb ik mijn andere goede vrienden de walnoten en de gedroogde vijgen toe gevoegd.
Nog de juiste dressing, combi van zout en zoet, en bijna klaar. Voor de kleur kwamen er granaatappelpitjes erbij maar ze pasten uiteindelijk perfect bij de smaak van de rest van de ingrediënten in alle opzichten!
Het is een geweldige maaltijdsalade geworden en een bron van eindeloze soorten vitaminen en mineralen (vooral van de quinoa, de vijgen, de granaatappelpitjes). De beste soorten vetten (van de walnoten en de olijfolie) en een bom van voedingsvezels.
- 200 gr quinoa
- 1 grote peer of 2 kleine, gesneden in blokje
- 2-3 gedroogde vijgen
- 125 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 2-3 el granaatappelpitjes (te kopen bij de AH in een bakje, of zelf los te krijgen)
- 100 gr walnoten
- 3 el olijfolie
- 2 el honey
- 2 el rode wijn azijn of frambozen azijn (lekker (-; )
- 1-2 el gedroogde dragon, of verse blaadjes
- zout en eventueel gemalen peper
- Gebruik een fijne zeef om de quinoakorreltjes te wassen. Laat een paar keer water er overheen gaan. Zo zorg je er voor dat er geen bittere smaak blijft.
- Doe de gewassen quinoa in een middelmatige pan met gekookt water. Voeg een beetje zout toe. Zet het vuur lager en laat het nog 15 minuten gaar koken. De quinoa moet nog een beetje beet hebben en daarom is het belangrijk af te spoelen om het kookproces af te remmen.
- Rooster intussen de stukjes noot, was de peren en snij ze in gelijkmatige, kleine, stukjes.
- Snij ook de vijgen in kleine stukjes.
- Laat de quinoa uitlekken met een zeef en laat hem helemaal afkoelen.
- Roer voorzichtig door de quinoa de gekruimelde kaas, de noten en de vruchten er door heen.
- Klop de olijfolie met de azijn, de honing, de peper en het zout goed. Meng deze dressing door de salade.
- Voeg ten slotte de granaatappelpitjes toe en eventueel de dragonblaadjes.
- Serveer het liefst op kamertemperatuur.

Heb ik al gezegd dat het verrukkelijk smaakt? Zoals mijn man totaal verbaasd zei, terwijl hij het bord tot het laatste korreltje quinoa opat: “Het is lekkerder dan het er uit ziet”
Eet smakelijk!
Voor meer informatie over quinoa bezoek www.quinoa-informatie.
Gisteren klaargemaakt en gegeten, was echt verrukkelijk! Heb een appel ipv de peer gebruikt. Zelfs mijn kinderen hebben een kleine portie van gegeten, en met plezier!
Bedankt voor dit recept, hele mooie foto’s ook!
Groetjes, Laurine Keyser
Hoi Laurine, wat fijn om te horen. Lijkt me ook lekker, met een appel.
Heel erg bedankt voor jou complimenten! groetjes,
Naomi
Lekkere maaltijdsalade, eerste keer dat ik quinoa klaar maak en het is gelukt!
Mooie foto’s weer 😉
Groetjes, Anouk
Bedankt weer Anouk en wat goed dat het jou gelukt is! Zelf was ik ook verbaasd hoe quinoa lekker kan zijn. Onze zoon Nathan vindt quinoa lekkerder dan rijst of couscous…
Groetjes, Naomi
Heerlijk recept! Ik heb een wilde perzik gebruikt ipv peer, was er lekker!
Dankjewel Helen! Wilde perzik ipv de peer, geweldig en helemaal zomers. Ga ik ook proberen, is een mooi fruit ook 😉