Wat een heerlijke en gezonde combinatie.
Rode bieten met geitenkaas en walnoten, liefst geroosterd. Het kan niet mis gaan. Enne, heb ik al gezegd dat het ook gezond is? Wat wil je dan nog meer….”Het recept, graag”!
Bij deze!
Salade met rode bieten, geiten kaas en walnoten.
2016-11-01 20:06:48
Serves 2
Bereidingstijd
20 min
Ingrediënten
- 1 grote voorgekookte rode biet, of 2 kleine
- 150 Gram veldsla of rucola (of een andere sla naar keuze)
- 150 Gram geitenkaas, in plakken gesneden
- 2 el Vinagraitdressing
- 2 el (olijf)olie om in te bakken
- 1 ei
- 50 g bloem
- Zout en zwarte peper
- Eventueel walnoten of pijnboompitten, licht geroosterd
Ingrediënten voor de vinagraitdressing
- • 6 el olijfolie
- • 2 el balsamico of rode wijnazijn
- • 2 tl honing of sinasappelsap
- • ½-1 tl mosterd
- • 1 gesnipperde knoflookteen
- • zout en peper naar smaak.
Bereiding
- Begin met de vinaigrette dressing: meng eerst de knoflook met alle ingrediënten op de honing of de sap na, die voeg je als laatste toe.
- Rasp de bietjes of snij ze in blokjes. Laat ze even uitlekken.
- Meng de veldsla met de dressing er door. Leg dit op een bord of een schaal.
- Voeg de geraspte bieten toen en hussel het geheel voorzichtig of laat ze boven de sla liggen.
- Verhit een scheut olie in een pan
- Kluts het ei en voeg zout en peper toe.
- Wentel de geitenkaas door de bloem.
- Wentel ze daarna door het ei.
- Bak de geitenkaas in de olie aan beide kanten goudbruin.
- Verdeel eventueel de salade op borden en leg de gebakken geitenkaas voorzichtig erop.
- Voeg eventueel nog noten of pijnboom pitjes toe...
http://www.foodsandphotos.nl/
Eet smakelijk!