400gr runderlappen om te stoven, in groet stukken
1 el bloem
1 el fijngehakte verse tijm of en 1 tl gedroogde
2 el olijfolie
1 kleine ui, fijn gehakt
200 gr passata (gezeefde tomaten)
1,5 dl water of runderbouillon
1,5 dl rode wijn
2 teentjes knoflook, geperst
1 el tomatenpuree
125 gr doperwten, vers of uit de diepvries
1 tl suiker
zout en versgamelen peper
verse tijm, ter garneringVerwarm de oven voor op 160graden. Meng de bloem, de tijm, het zout en de peper in een ondiepe schaal en haal het vlees door de bloemVerhit de olie in een grote braadpan en bak het vlees aan alle kanten op matig tot hoog vuur goudbruin. Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapierDoe de ui in de pan en fruit deze 2-3 minuten op laag vuur. Schraap goed over de boden van de pan om aanbaksel los te maken. Voeg de passata, het water of de bouillon, de wijn, de knoflook en de tomatenpuree toe en breng alles al roerend aan de kook.
Schep nu het vlees door de saus en schep alles in een braadslee of in een ovenschaal.
Zet deze afgedekt (eventueel met een aluminium folie) 1 3/4 uur in de oven.
Roer doperwten en suiker door de saus en zet de braadslee nog minstens 30 min in de oven, of tot het vlees gaar is. Als de doperwten uit de diepvries zijn voeg ze 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd doe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en garneer het met verse tijm.Breng het gerecht op smaak met zout en peper en garneer het met verse tijm.