Warme salade van kikkererwten, spinazie en Feta

 dsc_0043

Zoek jij een lekkere, warme en troost gevende salade? Zoek niet verder want deze verrassende combinatie heeft het allemaal in zich. In ieder geval voor mij. Ik genoot van elk hapje en kon bijna horen hoe dankbaar mijn lichaam was. De ingrediënten van deze maaltijdsalade zijn meer dan gewoon gezond, of je nu kikkererwten of bonen gebruikt. 

dsc_0006

Peulvruchten zitten bomvol eiwitten, ijzer en vitamine B. Ze geven een verzadigd gevoel, dankzij de vele voedingsvezels. Deze oplosbare vezels helpen cholesterol en suiker te verlagen. 

image2

…En over spinazie valt er verder nog weinig te vertellen, elk kind weet hoe gezond deze bladgroente is, rijk aan mineralen en vitaminen. Arm aan calorieën. 

image-kopie

De combinatie van de peulvruchten, de paprikablokjes, de spinazie, gebakken met de ui- en knoflook”sap” is simpelweg een verrukkelijke verrassing. Oh, oh, oh en de iets gesmolten Feta kaas…mmmhhhh. De yoghurt geeft zonder meer de finishing touch en zal zelfs op elke schoonmoeder indruk maken die een voorkeur voor “een prak” heeft 😉

dsc_0011

Dit heb je voor deze maaltijdsalade nodig: 

  • 4 el olijfolie
  • 1 middelmatige rode ui, gesnipperd of dun gesneden 
  • 2 knoflooktenen, fijn gesneden  
  • 400 gr gekookte kikkererwten (eventueel uit blik) of zwarte/bruine bonen, liefst kleine
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • gemalen zwarte peper, naar smaak
  • handvol spinazie, ca 50gr, steeltjes weg geknipt
  • 125 gr Fetakaas blokjes/verkruimeld 
  • 1 tl Baharat (optioneel)

voor de yoghurtdressing:

  • 150 ml volle yoghurt 
  • Sap uit 1 limoen of citroen 
  • zout en peper naar smaak

dsc_0047

Bereiding:

  1. Kook de kikkererwten (lees hier hoe) totdat ze zacht worden. Indien je erwten uit blik gebruikt, giet ze af, spoel ze schoon en laat ze goed uitlekken. 
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui samen met de paprikablokjes totdat de ui lichtbruin is. Voeg dan de fijn gesneden/uitgeperste knoflookteentjes toe en roer alles nog even goed door.
  3. Voeg vervolgens de kikkererwten toe, kruid met zout, peper en de Bahart en blijf bakken, af en toe roerend, nog 2 minuten. 
  4. Voeg de spinazie toe en roerbak mee totdat de spinazie geslonken is, voeg als laatst de fetablokjes toe en blijf nog een minuut of twee bakken. Zet nu het vuur uit. Schenk de salade in een platte schaal of een salade kom.
  5. Meng de yoghurt met de citroen/limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk op de salade en geniet!

dsc_0038

Print Friendly, PDF & Email

4 Reacties

    1. Hoi Anne, dankjewel! Ook echter dat…je me herinnert aan deze salade want ik was er helemaal van vergeten enne…heb gasten dit weekend 😉

      Groetjes, Naomi

  1. Heerlijke salade, bovenal de dressing niet vergeten want die maakt de salade helemaal top!! Ik maak altijd meer dressing zodat we ruim kunnen schenken. Heerlijk!
    Vandaag gaat ie in de dubbele porties want hij komt op tafel op ons feestje vanavond. Makkelijk net voor de rest van het eten uit klaar te maken, lauw wordt ie vanzelf wel.
    Hier dik favoriet! En hopelijk na vanavond ook bij anderen. 🙂

    1. Hoi Diana,
      Wat leuk om te horen!
      En ja hoor, is echt een heerlijke salade en ook hartstikke gezond.
      Heel erg bedankt voor jouw bericht, en de beste wensen nog…

      Hartelijke groet, Naomi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.