Ingrediënten: 1 grote venkelknol (ong. 300 gr) * 1 sinaasappel * 1/2 appel met rode schil * 1 el krenten * sap van 1 sinaasappel * sap van ½ citroen * 2-3 el olijfolie * snufje zout
Bereiding:
1. Maak de venkel schoon. Bewaar het venkelgroen voor garnering.
2. Snijd de onderkant van de venkelknollen af. Verwijder de dunne stengels en het bladgroen. Snijd de knollen dan doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de knol in dunne reepjes.
3. Schil de sinaasappels en verwijder het wit.
4. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken
5. Was de appel, verwijder het klokhuis en verwijder de klokhuis.
Snijd hem in hele dunne schijfjes.
6. Doe de reepjes venkel, appel en sinaasappel in een ruime kom en giet olie en de sappen over. Voeg de krenten en ten slotte zout naar smaak. Garneer eventueel met het venkelgroen.
7. Laat minimaal 15min in de koelkast staan. Serveer in een mooie schaal of bord of in kleine kommetjes.
2. Snijd de onderkant van de venkelknollen af. Verwijder de dunne stengels en het bladgroen. Snijd de knollen dan doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de knol in dunne reepjes.
3. Schil de sinaasappels en verwijder het wit.
4. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken
5. Was de appel, verwijder het klokhuis en verwijder de klokhuis.
Snijd hem in hele dunne schijfjes.
6. Doe de reepjes venkel, appel en sinaasappel in een ruime kom en giet olie en de sappen over. Voeg de krenten en ten slotte zout naar smaak. Garneer eventueel met het venkelgroen.
7. Laat minimaal 15min in de koelkast staan. Serveer in een mooie schaal of bord of in kleine kommetjes.
Eet smakelijk!