Salade met garnalen, watermeloen en geitenkaas

DSC_0113

Dat watermeloen heerlijk smaakt in combinatie met Feta of geitenkaas wist ik al lang. Maar met garnalen…dat was een super leuke en vooral heerlijke verrassing. 

DSC_0120

Watermeloen bevat…niet alleen heel veel water maar is ook een goede leverancier van lycopeen, pectine, vit C, B vitaminen, calcium, kalium…en zeer weinig calorieën.

DSC_0054

In garnalen zit veel Omega-3, wat ze heel erg gezond maken. Ze zijn wel rijk aan Cholesterol, eet daarom minder garnalen en meer vette soorten vis zoals zalm, makreel, paling en sardientjes als jij jouw (“slechte”, de LDL) Cholesterol wilt zien dalen. Maar nu eerst snel een lekkere salade klaarmaken!

Deze ingrediënten heb je nodig: 

  • 12-15 grote garnalen (liefst vers, kan ook uit diepvries)
  • balsamicoazijn, 2 el
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 rode peper, zaadjes verwijders, zo fijn mogelijke gesneden of 1/2 tl chilipoeder 
  • 1/2 fijn gesnipperd sjalotje 
  • snufje zout en peper
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • zout naar smaak

voor de salade:

  • 50-60 gr romainesalade / rucolo of slablaadjes 
  • blokjes van ca 1/4 watermeloen, ongeveer 14 blokjes, koud uit de koelkast 
  • 75gr verkruimelde geitenkaas of feta

DSC_0066

Bereiding: 

Als je garnalen uit de diepvries gebruikt, laat de garnalen ontdooien en dep ze droog in keukenpapier. 

  1. Hak de rode peper zo fijn mogelijk. Meng de olijfolie met balsamicoazijn, zout, peper en uitgeperste knoflook.
  2. Bak de garnalen 2-3 minuten in een hete koeken/grillpan al roerend, totdat ze roze beginnen te worden. Voeg het olie/pepermengsel toe en roerbak alles nog een minuut of twee. Laat afkoelen.
  3. Verdeel de sla over een mooie schaal of serveerbord, leg de blokjes watermeloen op de sla, schep vervolgens de garnalen en tenslotte de verkruimelde kaas er bovenop.

DSC_0096

4. Schenk eventueel nog garnalen “dressing” of olijfolie erover en serveer direct. 

Eet smakelijk! 

DSC_0125

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.