Warm of koud, deze salade is hoe dan ook echt heerlijk, gezond én eenvoudig te maken. Daar houd ik van 😉 Jullie ook?
Voor de marinade:
- 500 gr kippendijfilets
- 3 el Griekse yoghurt
- 3 el olijfolie
- 3-4 tl mix van de K4: kaneelpoeder, kurkumapoeder, korianderpoeder en komijnpoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 citroen, uitgeperste en schil geraspt
Voor de salade:
- komkommer, in kleine blokjes gesneden
- 100 gr cranberry’s, gedroogde
- 4-5 lente-uitjes, fijn gesneden
- gemalen chilivlokken of pul biber (turkse chilivlokken)
- 2 el komijn- en korinaderzaad, geroosterde en grof geplet, of -poeder
- 1/2 bosje koriander of peterselie, fijn gesneden
- 100gr pistache- of cashewnoten, geroosterde
- een hand vol granaatappelpitten
Voor de dressing:
- 3-4 el Griekse yoghurt
- 1-2 el zure room
- 1/2 citroen, uitgeperste
- zout, peper naar smaak
Bereiding:
- Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Meng de marinade met de kip in een kom. Dek de kom af en laat de kip minimaal een uur en hooguit een nacht marineren in de koelkast.
- Haal de gemarineerde kip een half uurtje van tevoren uit de koelkast. Meng de kip met een flinke snuf zout en peper. Verhit en zware koekenpan op middel hoog vuur en schenk en scheutje olie in een hete pan.
- Bak de kip circa 20 minuten goudbruin en gaar: laatste 10 min op een laag vuur met een gesloten deksel. Neem de kip uit de pan en snijd in reepjes.
- klopt de yoghurt met de zure room, de citroensep en de kruiden en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de kipreepjes met de komkommerblokjes, de kruiden en cranberry’s. Serveer met de dressing, de noten en granaatappelpitten.
Eet smakelijk en fijne feestdagen!