Salade met gebakken kipfilet, aardbeien en avocado

Dit is een heerlijke en gezonde maaltijdsalade, geloof me! Ideaal om overgebleven kip of de kip van gister te gebruiken, en om jouw lijf met een gezonde, frisse en lichte maaltijd te verwennen!

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • ca 150 gr kipfilet, op kamertemperatuur (dan blijft het mals)
  • 1 rijpe avocado, geschild en ontpit
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
  • ca 70 gr baby spinazie/ rucola slamix, of een mix ervan
  • 200 gr aardbeien, gewassen en in partjes gesneden 
  • 100 gr Fetakaas, grof gekruimeld 
  • 2-3 el geschaafde amandelen/pompoenpitten/pijnboompitten of een zaadjesmix 
  • 2 el olijfolie
  • 1-2 el balsamicoazijn of rode wijnazijn 
  • 1 el honing 
  • zout, peper naar smaak

Bereiding: 

  1. Halveer de avocado, lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit en snij hem in plakjes. 
  2. Snij de kipfilet in reepjes. Bak de reepjes kip in een hete pan met olie en wat roomboter ca 5 minuten gaar en bruin. 
  3. Maak een dressing door de olijfolie, de balsamicoazijn en de honing met elkaar te mengen.
  4. Rooster de geschaafde amandelen/pijnboompitten in een droge, hete, koekenpan. Hou de pitjes wel goed in de gaten, ze branden snel aan! 
  5. Bedek een groot bord of een saladekom met een laagje spinazie of/en rucola-mix. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng losjes door elkaar.
  6. Giet de dressing er overheen en breng op smaak met zout en peper. Strooi ten slotte de verkruimelde fetakaas en de zaadjes over.

Eet smakelijk, en blijf gezond…! 

Print Friendly, PDF & Email

2 Reacties

Laat een reactie achter op Truus Hermkens Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.