Ingrediënten:
- 100g ongekookte tagliatella of gewone mie, tagliatella van boekweit voor een Glutenvrije versie (zie hier voor meer Glutenvrije pastaproducten)
- 250g sperziebonen
- 2 kleine uien, in dunne ringen gesneden
- 2 ons rundreepjes
- 7-8 gemiddelde champignons
- 1 paprika, zonder de pitjes, in repen gesneden
- 2 el ketjap manis of sojasaus, bijv Tamari
- 1 tl honing of 1 el Agavesiroop of tomatenketchup met zo min mogelijk suikers
- zout en gemalen peper
- eventueel een mespunt chilipoeder of 1 tl sambal oelek
- kokos- of olijfolie om te bakken.
Bereiding:
1. Boontjes wassen en in een beetje water beetgaar laten koken (ongeveer 8 min.). Om het kookproces af te remmen de boontjes 30 sec onder koud water afspoelen.
3. In een grote (wok)pan wat olie verhitten en de uitjes lichtbruin bakken. Paprikareepjes meebakken nog een paar minuten.
4.Vleesreepjes 4 tot 5 minuten mee bakken en constant roeren.
5. Achtereenvolgens de champignons, de sojasaus/ketjap, de kruiden en de honing/agavesiroop toevoegen. Nog een paar minuten roeren.
6. Ten slotte de boontjes toevoegen en dit geheel goed roeren en opwarmen.
*** Bereiding tagliatelle/mie:
1. In een ruime pan water aan de kook brengen.
2. De mie aan het water toevoegen en zo’n 3 tot 4 minuten gaar koken.
3. Daarna de mie met twee vorken lostrekken en daarna blijven roeren tijdens het koken, nog 2 minuten wachten.
4. Afgieten in een vergiet, met koud water even afspoelen en laten uitlekken.
5. De mie/tagliatella met de groente mengen en in diepe borden scheppen.
Eet smakelijk!