Tagliatelle of mie met sperziebonen, paprika’s en champignons

DSC_3302

Image

Ingrediënten:

  • 100g ongekookte  tagliatella of gewone mie, tagliatella van boekweit voor een Glutenvrije versie (zie hier voor meer Glutenvrije pastaproducten)
  • 250g sperziebonen
  • 2 kleine uien, in dunne ringen gesneden
  • 2 ons rundreepjes
  • 7-8 gemiddelde champignons
  • 1 paprika, zonder de pitjes, in repen gesneden
  • 2 el ketjap manis of sojasaus, bijv Tamari
  • 1 tl honing of 1 el Agavesiroop of tomatenketchup met zo min mogelijk suikers
  • zout en gemalen peper
  • eventueel een mespunt chilipoeder of 1 tl sambal oelek
  • kokos- of olijfolie om te bakken.

Bereiding:

1. Boontjes wassen en in een beetje water beetgaar laten koken (ongeveer 8 min.).  Om het kookproces af te remmen de boontjes 30 sec onder koud water afspoelen.

DSC_3222

3. In een grote (wok)pan wat olie verhitten en de uitjes lichtbruin bakken. Paprikareepjes meebakken nog een paar minuten.

4.Vleesreepjes 4 tot 5 minuten mee bakken en constant roeren.

5. Achtereenvolgens de champignons, de sojasaus/ketjap, de kruiden en de honing/agavesiroop toevoegen. Nog een paar minuten roeren.

6. Ten slotte de boontjes toevoegen en dit geheel goed roeren en opwarmen.

Image3

***  Bereiding tagliatelle/mie:

1. In een ruime pan water aan de kook brengen.

2. De mie aan het water toevoegen en zo’n 3 tot 4 minuten gaar koken.

3. Daarna de mie met twee vorken lostrekken en daarna blijven roeren tijdens het koken, nog 2 minuten wachten.

4. Afgieten in een vergiet, met koud water even afspoelen en laten uitlekken.

5. De mie/tagliatella met de groente mengen en in diepe borden scheppen.

DSC_3297

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

2 Reacties

  1. Beste Naomi,

    Ik wilde dit recept gaan maken, en toen ik net terugkwam van de supermarkt en het recept goed doorlas, zag ik dat er wat niet klopt. Er wordt bij punt 5 opeens over sojasaus en suiker gesproken, maar dat staat niet tussen de ingrediënten! Hoe moet ik dit nu klaarmaken?

    Groet,

    Mariet

    1. Hoi Mariet, met de suiker bedoelde ik de suikervervangers, dus honing en agavesuiker zoals in de ingrediënten staat. Sojasaus kan je gebruiken ipv ketjap manis, ik heb het nu aangepast zodat het duidelijker is.
      Dankjewel voor jouw opmerking!
      Groetjes, Naomi

Laat een antwoord achter aan Mariet de Groot Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.