Thaise zoetzure kip met groente en cashewnoten

Het was voor mij tijd voor iets anders, tijd om uit mijn comfortzône op te rekken en mijn horizon op wereldkeuken te vergroten. …Het was tijd om te ontdekken en te experimenteren!

DSC_1079

Het resultaat van mijn “even iets anders” experiment was een mix van zoete en pittige smaken, van groente en kruiden met malse stukken kipfilet en gebakken cashewnoten. Een eenvoudig recept om te maken, met natuurlijke ingrediënten, rijk aan voedingsvezels en mineralen, arm aan verzadigd vet en ideaal om ons lijf op te warmen nu dat het herfst is. Dat is em geworden, en het was heerlijk!

DSC_0968image3

Dat heb je nodig voor dit smakelijk gerecht, perfect met rijst maar ook lekker met quinoa of mihoen (voor 4 personen): 

Voor de marinade:

  • 2 theelepel sojasaus niet gezoet
  • 2 el sesamolie of olijfolie
  • 1 eiwit
  •  eetlepel ketjap.
  • 1 eetlepel vissaus of oestersaus
  • 1 eetlepel honing/maple syrup / bruine rietsuiker

Roerbak ingrediënten:

  • 500 gram kipfiletreepjes/blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie/kokosolie en nog 1 el sesamolie (voor de smaak)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt.
  • 1 kleine ui, in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode paprika of 2 liefst roma tomaten in blokjes gesneden 
  • 150-200gr boontjes/sugarsnaps/lenteui, in stukken gesneden
  • Optioneel: 1 rode chili pepers, in kleine reepjes, voor een pittige smaak
  • 100 gram ongebrande cashewnoten. 

Bereiding:

  1. Meng de marinade ingrediënten met elkaar en laat de kippenreepjes/blokjes er in marineren, in de koekast, minstens een uur.
  2. In de tussentijd bak de cashewnoten, liefst met olie (om een egale mooie bruine kleur te krijgen), 3-4 minuten in een pan.
  3. Laat de kipblokjes/-reepjes 15min uit de koelkast. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak kipfilet roerend 4-5 min donker bruin (zoals op de foto). Haal de kip uit de pan.
  4. Voeg in dezelfde pan de ui, de knoflook, de paprikareepjes, de sperziebonen of de lente-uitjes toe en bak ca. 2-3 minuutjes beetgaar.
  5. Voeg ten slotte de tomatenblokjes en de resterende marinade vocht en roerbak nog 2 min mee. Voeg als laatst de cashewnoten.

DSC_0958image2

6. Serveer de kip met de groente en de noten samen met zilvervliesrijst, quinoa of noodels. 

DSC_1075

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.