Tomaten- paprikasoep met balletjes

Een echte winterkost is deze soep en gewoon verrukkelijk! Ik heb hem voor de eerste keer bij mijn vriendin, naamgenoot en collega Naomi Hartman gegeten.En gelijk de dag daarna en de keren daarna dat visite had. Je maakt makkelijk indruk op jouw vrienden en familie en je maakt deze soep snel en makkelijk klaar!

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 2-3 el olijfolie
  • 2 kleine uien / 1 grote, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 2 grote paprika’s, geel en rood, bij voorkeur geen groen, in stukken
  • 1 kleine winterpeen, in blokjes
  • 800 g rijpe smaakvolle tomaten (bijvoorbeeld trostomaten of roma), gehalveerd
  • 1 klein blikje tomatenpuree 22% of Frito van Heinz
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl verse tijmblaadjes of ½ tl gedroogde tijmblaadjes
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon of een andere bouillonblokje naar keuze
  • 1/2 tl Paprikapoeder en/of kerriepoeder
  • 150-200gr rundersoepballetjes
  • 1 tl suiker
  • Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak, beetje slagroom
  • 750-800ml water
  • Optioneel: 1. een scheutje gembersiroop 
  • Extra nodig: staafmixer of blender

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de wortel- en de paprika stukken toe en bak nog 5 minuten mee. 
  2. Voeg de tomatenstukken, de tomatenpuree/Frito, de suiker en de laurierblaadjes toe. Bak deze mee met een gesloten deksel voor nog 2-3 minuten. 
  3. Schenk nu 1 liter water toe en het bouillontabletje.
  4. Laat de soep 10 min koken op een zacht vuur.
  5. Voeg vervolgens de soepballetjes toe en kook nog 5 min mee.
  6. Haal de laurierblaadjes eruit en pureer de soep glad met een staafmixer.
  7. Breng de soep op smaak met wat peper en zout. Als je van gembersiroop houdt voeg nog een scheutje gembersiroop toe.
  8. Schenkt de tomatensoep in mooie kommen en giet er een beetje zure room of crème fraîche in, en eventueel wat grof gesneden kruiden zoals basilicum of tijm. 

Eet smakelijk! 

Print Friendly, PDF & Email
You may also like:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *