Deze “troepvrije” tomatencake bevat ook nog mijn geliefde pecannoten, maar je kan ook een andere soort noot toevoegen. Kies voor rozijnen of dadels als je de honing hiermee wilt vervangen (zie ingrediëntenlijst).
- 1 kop vol gepeelde, gepureerde tomaten, liefst gele/oranje
- 3 eieren
- 150gr speltmeel
- 70 gr rijstemeel
- 75 gr zachte roomboter of kokosolie
- zest van 1 citroen
- 75 gr kokosbloesmsuiker
- 50 gr honing of zachte dadels, in stukjes gesneden
- 1/2 tl zuiveringszout
- 1/4 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 70gr pecannoten of andere gewenst, grof gebroken
- verwarm de oven 170-175°C.
- verwijder de schilletjes van de tomaten door hen eerst in kokend en daarna in koud water te laten (lees hier uitgebreid hoe jij het doet)
4. Klop de kokosolie of de zachte boter samen met de suiker en het zout met een mixer. Klop er dan één voor één de eieren door tot ze helemaal opgenomen zijn
5. Voeg de twee meelsoorten en de rest van de ingrediënten aan het botermengsel, behalve de tomatenpuree. Mix nog zo’n 30 seconden het geheel door elkaar
6. Voeg ten slotte de tomatenpuree aan het beslag toe en mix nog een paar seconden met elkaar tot dat de massa egaal is.
7. Giet het beslag in een middelgrote ovenschaal. Voeg de gebroken nootjes toe en meng lostjes met een vork.
Zet de koffie klaar!
orspronkelijk recept: http://chasingdelicious.com/tomato-cake/