Torentje van tomaat, mozzarella en aubergine: mozzarella-tomaatreceptnr.3

 DSC_0756

Om het smakelijke ‘thema’ mozarrela-tomaat-basilicum af te sluiten, kies ik voor één van mijn lievelingshapjes.  Heuuul lekker, makkelijk om te bereiden en indrukwekkend aan tafel.

DSC_0768

…Als fan van aubergine en tomaten zoek ik steeds smoezen om er gerechten mee te maken met deze keer dit magische trio. De basilicum zit hier verborgen in de groene pesto (dus zonder kaas!), die jij zelf kunt maken of kopen. Op een warme dag zoals vandaag is hij perfect koud te serveren. Hij past ook op de buffettafel, als voorgerecht of als een royale lunch. Met een groene salade er bij, kan je hem 10 min opwarmen in de oven om de mozzarella te laten smelten en wordt de tomaat warm en sappig.

DSC_0759

 

Als je denkt dat het een “gedoe” is, denk je fout ;-). Het enige echte “werk” hierin is de aubergine te bakken of te grillen of als je er voor kiest de pesto zelf te maken (wat zooo de moeite waard is). De rest is simpel laag-op-laag-op-laag werk en het transport van de keuken naar de eettafel is een uitdaging 😉

DSC_0810

Torentje van tomaat, mozzarela en aubergine
Serves 2
Write a review
Print
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Ingrediënten
  1. 1 grote, stevige aubergine (zo licht mogelijk en met gladde schil)
  2. 2 bolletjes buffelmozzarella in dikke (ca 1cm) plakken gesneden
  3. 3-4 el olijfolie, extra vierge
  4. 2 grote Roma- of trostomaten, in dikke plakjes gesneden
  5. 3 el groene pesto
  6. basilicum en/of pijnboompitten om te garneren
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C als je voor de warme versie gaat.
  2. Was de aubergine en snijd hem in dikke plakken. Bestrijk beide kanten van de aubergineplakken met olijfolie. Rooster ze mooi bruin in een hete grillpan.
  3. Begin met het samenstellen van het torentje door een aubergineschijf op het serveerbordje te leggen. Leg op iedere schijf een plak tomaat, gevolgd door een plak mozzarella.
  4. Smeer/verdeel een lepeltje pesto boven de mozzarella en leg er weer een aubergineschijf op. Ga zo door voor nog een “rondje” aubergine-tomaat-mozzarella en pesto. Sluit af met een plak aubergine en druk het geheel voorzichtig aan.
  5. Maak zo de andere toren/tjes.
  6. Serveer direct of zet de torentjes zo’n 10 min voor het serveren in de voorverwarmde oven.
  7. Garneer met een basilicumblaadje en / of geroosterde pijnboompitten en geniet!
Notities
  1. Variatietip: gebruik courgette ipv de aubergine of vervang de mozzarellakaas door plakjes geitenkaas.
http://www.foodsandphotos.nl/
DSC_0806

 

Print Friendly, PDF & Email
You may also like:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *