Vegan “cheesecakejes”

DSC_0174

Weet jij wel hoe fantastisch het elke keer is om te ontdekken hoe lekker gezond kan zijn? Ontdek het net als met andere vele zoete (!) recepten hoe verbluffend lekker dit is.

DSC_0184

Hoe je het went of keert we houden van zoet. Probeer er voor te zorgen dat al het zoet dat je mond passeert, rijk aan voedingsvezels en (enkelvoudig) onverzadigd vet is. Deze twee zorgen er voor dat de suikeropname door de lichaamscellen vertraagd wordt in plaats van dat je suikerspiegel in één keer omhoog schiet. Verwen jouw lijf met de beste soorten vetzuren zoals Omega 3 en 9. DSC_0626

Het bereiden van deze verrukkelijke cakejes vergt geen bakken of koken. Wel invriezen en ontdooien. Dus een beetje geduld ;-).

 

Verder is het handig, als je de volgende ingrediënten hebt: 

Ingrediënten

  • 125 gr gedroogde vijgen
  • 125 gr Medjoul dadels, ontpit 
  • 200 gr mix van amandelen en pecannoten
  • 1 el zachte kokosolie
  • 1 tl sesamapast (tahin) of pindakaas 
  • optioneel: 25 gr pure chocolade 
  • snufje zout

Vulling

  • 250 gram rauwe cashewnoten
  • 2 volle el kokosolie, beetje gesmolten
  • beetje vanille extract of 
  • 6 tl kokosblossumsuiker of 90ml honing/maple syrup
  • 150ml kokosmelk/amandelmelk/rijstemelk, zonder toegevoegde 

 

DSC_0585En zo maak je ze:

  1. Week de cashewnoten minimaal 2 uur.
  2. Mix in de ingrediënten voor de bodem fijn met behulp van een keukenmachine.

 DSC_0598DSC_0601

3. Vet een muffin taartvorm een beetje met boter in. Knip dunne stukjes bakpapier zo’n 1,5 cm dik en 10 cm lang. Leg dit op de muffinholletjes en druk goed tegen de randen van het holletje aan. Dit maakt het makkelijk straks om het cakeje er uit te halen. 

DSC_0608

4. Leg ca 1 el van het bodemmengsel in elk muffin holletje en druk goed alle randen aan met de vinger of met de achterkant van een lepel, zodat er een soort van een kommetje ontstaat.

DSC_0615

5. Giet de geweekte cashewnoten af en doe ze samen met de andere ingrediënten in een blender. Schenk een beetje van de vulling in elk holletje totdat het vol is. Zet in de vriezer.

DSC_0621

6. Haal na ca een uur uit de vriezer en garneer met bijv amandelen of geraspte chocola. Zet terug in de diepvries. 

7. haal een uur voor het serveren en zet in de koelkast. Je kunt vervolgens de cakeje er uit halen en…genieten! 

DSC_0153

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email
You may also like:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *