Visballetjes met “mayoghurt” diepsaus

DSC_1668 kopieLekkere visballetjes om in de oven of in een koekenpan te bakken met een frisse, lekkere dipsaus. Je kunt de balletjes ook gewoon met zoete sojasaus serveren.

Geniet!

Ingrediënten (voor ong. 15 balletjes)

  • 300gr zalm- / kabeljauwfilet / een andere witvis
  • 1 groot sjalotje of 1 middelmatige ui gesnipperd
  • 1 kleine, gekookte zoete aardappel / middelmatige wortel / aardappel
  • 1/2 tl zout en gemalen peper naar smaak
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl honing/rietsuiker/palmsuiker
  • 1 tl mosterd OF 1 tl mayonaise+beetje citroensap
  • 1 mooie teen knoflook, uitgeperst
  • 2 el grof gesneden dille of/en bieslook
  • 1 el speltmeel of paneermeel
  • olijfolie of kokosolie, als je de balletjes in een pan wilt bakken

Voor de „mayoghurt” dipsaus:

  • 3 el volle yoghurt / Griekse yoghurt
  • 2  el mayonaise
  • sap en rasp van citroen / limoen
  • fijngesneden bieslook of dille
  • snufje zout en peper

Bereiding:

  1. meng alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot alles is fijngemalen. Het moet geen dun mengsel worden, er mogen best een paar stukjes zichtbaar blijven.
  2. zet het mengsel 30-40 minuten in de koelkast. Maak in deze tijd de mayoghurt dipsaus door  alle ingrediënten van de dip goed met elkaar te mengen.
  3. vorm er vervolgens balletjes van en plaats dit in een voorverwarmde (190 °C) oven voor 30 min.
  4. Als je in olie wilt bakken, verhit een koekenpan, het liefst met anti-aanbaklag met olie en bak 5-6 balletjes tegelijk nog 5min rondom bruin.
  5. Serveertip: prik de balletjes in saté prikkers met eventueel groente zoals augurken/paprika of tomaatjes.

DSC_1673 *Op de foto zie je twee soorten balletjes, de ovale (op de spietjes) zijn van zalm gemaakt, en in olie gebakken, en de ronde zijn van kabeljauw gemaakt en in de oven gebakken.

 

Print Friendly, PDF & Email
You may also like:

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.