Lekkere visballetjes om in de oven of in een koekenpan te bakken met een frisse, lekkere dipsaus. Je kunt de balletjes ook gewoon met zoete sojasaus serveren.
Geniet!
Ingrediënten (voor ong. 15 balletjes)
- 300gr zalm- / kabeljauwfilet / een andere witvis
- 1 groot sjalotje of 1 middelgrote ui gesnipperd
- 1 kleine, gekookte zoete aardappel / middelmatige wortel / aardappel
- 1/2 tl zout en gemalen peper naar smaak
- 1/2 tl kurkuma
- 1 tl honing/rietsuiker/palmsuiker
- 1 tl mosterd OF 1 tl mayonaise+beetje citroensap
- 1 mooie teen knoflook, uitgeperst
- 2 el grof gesneden dille of/en bieslook
- 1 el speltmeel of paneermeel
- olijfolie of kokosolie, als je de balletjes in een pan wilt bakken
Voor de „mayoghurt” dipsaus:
- 3 el volle yoghurt / Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- sap en rasp van citroen / limoen
- fijngesneden bieslook of dille
- snufje zout en peper
Bereiding:
- meng alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot alles is fijngemalen. Het moet geen dun mengsel worden, er mogen best een paar stukjes zichtbaar blijven.
- zet het mengsel 30-40 minuten in de koelkast. Maak in deze tijd de mayoghurt dipsaus door alle ingrediënten van de dip goed met elkaar te mengen.
- vorm er vervolgens balletjes van en plaats deze in een voorverwarmde (190 °C) oven voor 30 min.
- Als je in olie wilt bakken, verhit een koekenpan, het liefst met anti-aanbaklag met olie en bak 5-6 balletjes tegelijk in 5min rondom bruin.
- Serveertip: prik de balletjes op de satéprikkers met eventueel groente zoals augurken/paprika of tomaatjes.
*Op de foto zie je twee soorten balletjes, de ovale (op de spietjes) zijn van zalm gemaakt, en in olie gebakken, en de ronde zijn van kabeljauw gemaakt en in de oven gebakken.
Enjoy!!
Yummy! En complimenten voor de prachtige foto’s 🙂
Dankjewel Judith, wat lief!
Groetjes, Naomi