Wat heb je nodig (voor 4 personen):• 2 rijpe (niet te zachte) avocado’s
• 2 gerookte vissen (ongeveer 150 gr.), bijvoorbeeld forel, haring of makreel
• 1 uitje, gesnipperd
• 4 middelgrote aardappelen, geschild en in vieren gesneden.
• zout en gemalen zwarte peper
• 2 el mayonaise of 1 el mayonaise en 1 el crème fraîche light
• sap van 1 citroen
• 4 el room, melk of vinaigrettesaus
• 2-3 el fijngesneden bieslook en plakjes tomaten als versierBereiding:
1. Kook de aardappelen gaar.
2. Halveer de avocado en haal de pit er uit. Haal met een lepel de vulling er uit en prak ze fijn.
3. Maak de visplakjes los met een vork, en snij in dunne stukjes. Voeg toe aan de avocado. Voeg de mayonaise of/en de crème fraîche, de citroensap toe en meng voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
4. Maak puree van de aardappelen. Voeg eventueel slagroom toe met zout en peper, of vinaigrettesaus (dan zijn kruiden niet nodig). Laat even afkoelen.
5. Voeg in mooie, hoge glazen een laag aardappelpuree, gevolgd door een laag vis-avocado.
6. Versier met tomaten, fijngesneden bieslook of prei (het groene deel).
• 2 gerookte vissen (ongeveer 150 gr.), bijvoorbeeld forel, haring of makreel
• 1 uitje, gesnipperd
• 4 middelgrote aardappelen, geschild en in vieren gesneden.
• zout en gemalen zwarte peper
• 2 el mayonaise of 1 el mayonaise en 1 el crème fraîche light
• sap van 1 citroen
• 4 el room, melk of vinaigrettesaus
• 2-3 el fijngesneden bieslook en plakjes tomaten als versierBereiding:
1. Kook de aardappelen gaar.
2. Halveer de avocado en haal de pit er uit. Haal met een lepel de vulling er uit en prak ze fijn.
3. Maak de visplakjes los met een vork, en snij in dunne stukjes. Voeg toe aan de avocado. Voeg de mayonaise of/en de crème fraîche, de citroensap toe en meng voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
4. Maak puree van de aardappelen. Voeg eventueel slagroom toe met zout en peper, of vinaigrettesaus (dan zijn kruiden niet nodig). Laat even afkoelen.
5. Voeg in mooie, hoge glazen een laag aardappelpuree, gevolgd door een laag vis-avocado.
6. Versier met tomaten, fijngesneden bieslook of prei (het groene deel).
Tadaaa, een voorgerecht voor de feestdagen heb je al.
Geniet!