Eenvoudig zalmrecept dat niet alleen maar mooi er uit ziet maar is ook hartstikke lekker, en uiteraard…hartstikke gezond 🙂
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 zalmfilets
- 1 courgette
- 100gr groene asperges
- 2 el olijfolie
- zout, peper en gedroogde of verse tijm
- 2 teentjes knoflook, dun gesneden
Voor de saus:
- 500gr cherry- of Tastytom tomaten
- 3 el olijfolie
- snufje zout
1. Als je de zalm in de oven wilt bakken: verwarm de oven voor op 180 graden
2. Snij de courgettes in dunne repen 6-7cm lang en spoel de asperges even in water.
3. Kook de asperges en de courgettes. Blancheer de groente in ijswater om het kookproces te remmen. Laat ze uitlekken.
4. Verwarm de olie in een pan en voeg de tomaatjes en de tijm toe. Bak de tomaten in de olie ongeveer een half uurtje
5. Leg de zalmfilets in een ovenschaal bedekt met bakpapier. Besmeer ze met een beetje olie en leg ze 12 minuten in de oven.
Of gril de zalmfilets in een hete grillpan.
6. Laat de tomaten een paar minuten af koelen. Doe ze vervolgens in een keukenmachine en verwerk ze in een romige, wat aan de dikke kant, sausje. Voor een rijke smaak voeg 1-2 el crème Fraiche toe en meng goed door de saus.
7. Wok 2 minuten de groente met zout en peper in een klein beetje olijfolie.
8. Schenk/giet de saus in 4 borden, schik de groente in de midden en de zalmfiletjes er boven op.
9. Bak de dungesneden knoflook 1-2 minuten in 1 el olie en strooi boven op de vis.
Eet smakelijk!