Zuurkoolschotel met prei

DSC_4607Ingrediënten:
* 1 pak zuurkool naturel (500gr)
* 5 tot 6 middelgrote aardappelen
* melk om de aardappelen te stampen, eventueel plantaardige
* 1 prei
* 1 blik kip- of kalkoenragout
* zout, peper en nootmuskaat
* 50 gr geraspte kaas
* 1 el olie
* roomboter om de ovenschaal in te vetten

DSC_4574Bereiding:
1. Aardappelen gaar koken, afgieten en met melk stampen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
2. Prei in ringen snijden en in een olie (of roomboter) 5 á 7 minuten fruiten. Regelmatig roeren zodat de prei niet (donker)bruin wordt.
3. Ovenschaal invetten en met een helft van de aardappelpuree de bodem bedekken.
4. De blik ragout open maken en over het laagje puree verdelen.
5. Zuurkool uit laten lekken. Voorzichtig als derde laag over de schaal verdelen.
6. De rest van de aardappelpuree er op doen en daar boven op de preiringen.

DSC_45787. Als laatste geraspte kaas er over strooien.
8. in een voorverwarmde oven (180) zetten en 25-30 minuten laten bakken totdat de bovenkant lichtbruin wordt.

DSC_4583 DSC_4593

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.