Ingrediënten:
* 1 pak zuurkool naturel (500gr)
* 5 tot 6 middelgrote aardappelen
* melk om de aardappelen te stampen, eventueel plantaardige
* 1 prei
* 1 blik kip- of kalkoenragout
* zout, peper en nootmuskaat
* 50 gr geraspte kaas
* 1 el olie
* roomboter om de ovenschaal in te vetten
Bereiding:
1. Aardappelen gaar koken, afgieten en met melk stampen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
2. Prei in ringen snijden en in een olie (of roomboter) 5 á 7 minuten fruiten. Regelmatig roeren zodat de prei niet (donker)bruin wordt.
3. Ovenschaal invetten en met een helft van de aardappelpuree de bodem bedekken.
4. De blik ragout open maken en over het laagje puree verdelen.
5. Zuurkool uit laten lekken. Voorzichtig als derde laag over de schaal verdelen.
6. De rest van de aardappelpuree er op doen en daar boven op de preiringen.
7. Als laatste geraspte kaas er over strooien.
8. in een voorverwarmde oven (180) zetten en 25-30 minuten laten bakken totdat de bovenkant lichtbruin wordt.