Aubergines zijn mijn favoriete groenten, uit mijn…favoriete keuken, de Midden Oosterse. Dit waanzin lekker ovengerecht heb ik voor het eerst in Israel gegeten en in de loop der jaren aangepast. Naast lekkere en zo mogelijk gezonde gerechten, vind ik ook heel fijn als…ik niet uren in de keuken voor 1 gerecht moet staan. Dit gerecht valt in de smaak van jong en oud, kan je als hoofdgerecht of als bijgerecht serveren, en is het de dag later nog lekkerder 😉
Het enige wat jou moeite kost in dit recept of…uitdagend is, voor mij in ieder geval, is de aubergines in dunne plakken te snijden. Verder niet vergeten de oven aan te zetten en de plakken aubergine op tijd eruit halen. Deze ingrediënten heb je voor dit hemelsgerecht nodig:
- 3 middelgrote stevige aubergines
- 1 bolletje mozzarella, gescheurd in stukken
- 4 el hüttenkäse
- 100 gr fetakaas, fijn verkruimeld
- 4 el Franse kwark of ricotta
- 2-3 el geraspte belegen kaas/parmezaanse
- 1 ei
- 1/4 tl fijn gesneden Spaanse/rode peper (optioneel)
- 1/2 pot (100-120 gr) tomaten-basilicumsaus
- handvol basilicumblaadjes
- oregano, blaadjes of gedroogde
- zout en peper
Aan de slag! waar begin je mee?
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de aubergines in plakken van hooguit 5 mm dik. Bestrijk ze met olie en bestrooi met zout. Leg ze op een ovenplaat bedekt met Bakpapier.
- Schuif de ovenplaat in het midden van de opgewarmde oven en laat het ca 15 minuten grillen/roosteren.
4. Mix voor de vulling de kaassoorten met elkaar. Voeg het geklutste ei en de kruiden toe.
5. Schep een beetje van het mengsel vooraan op een plak aubergine en rol op
6. Schenk de saus in de ovenschaal met de oregano
7. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal boven de saus. Leg stukken mozzarella en basilicum blaadjes tussen de rolletjes en zet in de oven voor ca 20-25min. Heerlijk ook de dag daarna!
Eet smakelijk!