Ingrediënten (voor ca 10 muffins)
- 500 gr bloemkool, gekookt en verkruimeld in kleine stukjes.
- 2 middelmatige rode of gewone uien, fijn gesneden, of 1 prei in ringen gesneden
- 100 ml volle Griekse of geitenyoghurt
- 100 gr verkruimelde geitenkaas of Fetakaas,
- 50 gr geraspte kaas
- 3 eieren
- 50 gr speltmeel of ander meel naar keuze
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout en zwarte peper naar smaak (de kazen zijn al vanzelf zout)
- snufje nootmuskaat
- om te garneren en serveren: crème fraîche, zure room of Griekse yoghurt
- olie om de ui of prei te bakken
- Verwarm de oven voor op 180 °C of gasstand 4. Vet een 24 mini muffinvorm in met een beetje olie of roomboter.
- Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olie en fruit de ui of de prei glazig tot lichtbruin, 2 tot 3 minuten. Laat afkoelen.
- Klop in een grote kom de eieren. Voeg de kazen toe en meng met elkaar.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het kaas-eimengsel. Voeg de gebakken ui of prei toe, mits afgekoeld.
- Verdeel het mengsel over de muffinbakjes tot 3/4 vol.
- Zet de muffinbakvorm voor circa 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk en tot het volgende hapje morgen!