Bloemkoolmuffins met ui en kaas: feestdagenhapje nr.3

DSC_0700

Ingrediënten (voor ca 10 muffins) 

  • 500 gr bloemkool, gekookt en verkruimeld in kleine stukjes.
  • 2 middelmatige rode of gewone uien, fijn gesneden, of 1 prei in ringen gesneden
  • 100 ml volle Griekse of geitenyoghurt
  • 100 gr verkruimelde geitenkaas of Fetakaas,
  • 50 gr geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 50 gr speltmeel of ander meel naar keuze
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout en zwarte peper naar smaak (de kazen zijn al vanzelf zout)
  • snufje nootmuskaat
  • om te garneren en serveren: crème fraîche, zure room of Griekse yoghurt
  • olie om de ui of prei te bakken

DSC_0672Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C of gasstand 4. Vet een 24 mini muffinvorm in met een beetje olie of roomboter.
  2. Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olie en fruit de ui of de prei glazig tot lichtbruin, 2 tot 3 minuten. Laat afkoelen.
  3. Klop in een grote kom de eieren. Voeg de kazen toe en meng met elkaar.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het kaas-eimengsel. Voeg de gebakken ui of prei toe, mits afgekoeld.
  5. Verdeel het mengsel over de muffinbakjes tot 3/4 vol.
  6. Zet de muffinbakvorm voor circa 30 minuten in de oven.

DSC_0700Eet smakelijk en tot het volgende hapje morgen!

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.