Glutenvrije aardappelcakejes met zoete aardappels

AARDAPPEL muffins:cakejes 2 kopie

Voor 8 cakejes

  • 2 grote of 3 middelgrote vastkokende aardappels
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote zoete aardappel in kleine stukjes
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 100 gr geitenkaas of geraspte kaas
  • 50 ml plantaardige melk of kokosroom
  • bieslook als garnering
  • snufje zout (de geitenkaas is uit zichzelf al zout), zwarte of witte peper
  • zachte boter om in te vetten
  • olie of roomboter om de ui te bakken
  • bieslook/peterselie om te garneren
  • muffin bakvorm.

Bereiding:

  1. Schil de zoete en de gewone aardappels en kook ze gaar. Prak ze met een vork en laat goed afkoelen.
  2. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 175° Vet de muffinvormpjes in met zachte boter.
  3. Bak de gesnipperde ui totdat deze net bruin begint te worden Voeg dit toe aan de geprakte en zoete aardappels. Voeg een uitgeperste knoflook toe en meng kort alles door elkaar.
  4. Klop de eiren los met een vork en meng het met de melk of de room. Voeg naar smaak zout en peper toe. Meng samen met het aardappelmengsel.
  5. Voeg ten slotte de geprakte geitenkaas of geraspte kaas toe en meng losjes alles door elkaar met een vork.
  6. Verdeel de massa over de muffinvormpjes. Je kunt ze ook gewoon met een eetlepel op een met bakpapier bedekte bakvorm leggen.
  7. Bak de cakejes in het midden van de voorverwarmde oven plm. 20 tot 25 minuten.

8. Laat afkoelen en garneer met verse kruiden of en met een beetje zure room of Crème fraîche op elk cakeje.

Eet smakelijk en fijne jaarwisseling!

Natuurlijk samen koken

Dit recept is één van mijn recepten in het kookboek “Natuurlijk samen koken”. De eerste editie van het boek is uitverkocht en is vanaf 1 januari weer verkrijgbaar! Wil je het boek met een 15% korting bestellen? mail me op foodsandphotos.nl@gmail.com. 

 

 

Mobiele versie afsluiten