Trendy is granola tegenwoordig hé…maar vooral, en zeker deze: heerlijk! Krokant, verrassend en geeft uren lang een verzadigd gevoel, net als je muesli of havermoutpap eet. En verder uiteraard een fantastische bron van vezels en vitaminen, vooral B vitaminen.
Je kan uiteraard andere soorten noten en zaden gebruiken, en andere soorten gedroogde vruchten. De bereiding is niet moeilijk, het is alleen van belang om hele havervlokken te kopen, en geen “instant” (wat je in de supermarkt vindt). Succes en eet smakelijk alvast!
Ingredienten:
- 300gr (3,5 kopjes ongeveer) havermoutvlokken
- 100gr walnoten, grof gehakt
- 75gr pompoenpitten of zonnebloempitten
- 100gr gedroogde abrikozen
- ¼ tl zout
- 50gr roomboter of 4 el kokosolie
- 50gr Agavasiroop of honing
- vers fruit naar keuze, zoals bessen of appelstukjes
Bereiding:
- Verwarm de oven op 170.
- mix in een grote kom alle ingrediënten behalve de cranberry’s door elkaar. Smelt een paar seconden de boter of de kokosolie in de magnetron of in een pan en meng met de siroop. Voeg de boter of de olie aan de droge ingredienten toe en meng goed erdoor.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat bedekt door bakpapier en zet de bakplaat in de oven voor 30-35 minuten. Roer voorzichtig om de 7-8 minuten de muesli in de oven met een houtenlepel, totdat alles (licht!)bruin wordt.
- Laat afkoelen en bewaar in een gesloten glazen pot. Serveer met (plantaardige) melk/Griekse yoghurt en wat vers fruit.
Eet smakelijk!