Wat kan gezond lekker zijn én makkelijk te bereiden!!
Ingrediënten:
- 3 blikjes tonijn in olie
- 4 middelgrote eieren
- 150 gr Hüttenkäse
- 125-150 gr roomkaas
- 75 ml volle/Griekse yoghurt
- 75 gr geraspte kaas, jong belegen/belegen
- lente ui, fijn gesneden*
- zout, peper
- 1 rode paprika (of een halve rood en nog een halve geel) als decoratie, in lange dunne repen gesneden
Bereiding:
- Laat de tonijn goed uitlekken .
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde ovenschaal in (ca 25cm diameter) of een vierkante ovenschaal (ca 20 x 25 cm)
- Meng alle ingrediënten met elkaar in een grote kom met een vork
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Druk de paprikarepen vanuit het midden naar de buitenkant naast elkaar.
- Bak de taart in het midden van de oven in ca 50 min totdat hij licht bruin wordt aan de randen. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Eet smakelijk!
* Voor een feestelijke taart voeg ipv de lente ui gebakken uiringen.