In het kader van het “saladeproject” deze frisse salade. Met witte of Chinese kool, erwten en misschien nog met dat verdwaalde kippenpootje dat al een dag of twee in de koelkast ligt. Eenvoudig en simpelweg lekker, met drie variaties voor de dressing, volgens jouw smaak!
Ingrediënten voor de salade:
- 350-400gr in repen gesneden witte- of Chinesekool
- 100gr doperwten, uit de diepvries of uit blik
- 100gr gekookte kip(“restjes”)
- halve of geschaafde amandelen en verse kruiden zoals peterselie voor garnering
voor de dressing, 3 variaties naar keuze!
Dressing nr.1:
- 2 el rode- of witte wijnazijn
- 2 el zoete sojasaus
- 2 el sesamolie of notenolie (geen olijfolie)
- 1 el honing of maplesiroop
- zout en zwarte peper naar smaak
Dressing nr.2:
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels volle yoghurt, zure room of crème fraîche
- 1 el honing of maplesiroop
- 1/2 tl mosterd
- sap van een halve citroen
- zwarte peper naar smaak
Dressing nr.3:
- 2 el sesampasta (“tahin”)
- sap van een halve citroen
- 2 el Tamari sojasaus of een andere, geen zoete
- 2-3 el water
- 1 tl honing/dadelstroop
- Snij de kool in smalle repen. Mix de repen met het zout en leg ze in een zeef met een kom voor een paar uurtjes in de koelkast.
- Spoel de koolreepjes af met water.
- Snij de kip in kleine stukjes.
- Meng in een kommetje of een mok de ingrediënten voor de dressing. Proef en pas de ingrediënten naar smaak aan.
- Meng de dressing door de slalade en geniet!