Peer, parmaham & geitenkaas borrelhapje met granaatappelstroop

DSC_2015

 

Ingrediënten:

  • 3 peren, rijp maar nog niet zacht
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el honing/maple syrup
  • 6 plakken van Parma ham, in twee gesneden 
  • zwarte peper
  • ca 100gr geitenkaas, verkruimeld
  • tijm/oregano takjes voor garnering.

Voor het sausje*:

  • 2 el granaatappelpitjes voor te garneren
  • 180ml granaatappelsap (uit een pak of uitgeperst)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el rietsuiker
  • 2 el aardbeienjam, liefst zonder toegevoegde suikers
  • sap van 1/2 citroenb

* Als je geen zin of tijd hebt om dit sausje te maken, dan heb ik een eenvoudiger alternatief voor je. Gebruik een paar lepels jam van goede kwaliteit en meng dit met citroensap. Nog een optie voor de hapjes is, gebruik verdikte balsamico uit de winkel of maak hem zelf.

Bereiding
1. Snij de peren in plakken van 0,8-1 cm dik. Leg ze in een mengsel van citroensap met water (ca 100ml water). Hiermee voorkom je dat ze bruin worden. Dep droog en leg op serveerbordjes. Schenk ongeveer 1/2 tl honing op elke plak.


2. Maak het sausje door de ingrediënten in een kleine pan aan de kook te brengen. Laat hem op een laag vuurtje koken totdat het dikker wordt. Het duurt ongeveer 5 minuten. Let op dat zodra het afkoelt wordt het nog dikker. Het beste is daarom om de saus zo vlak mogelijk voor het serveren klaar te maken.


3. Bestrooi de peetplakken met zwarte peper en leg een klein plakje ham erboven op.

4. Schenk vervolgens een beetje van de saus er over en rond af met verkruimelde kaas.

5. Garneer nog met wat granaatappelpitjes, blaadjes of takken van tijm en oregano

Eet smakelijk en alvast een gezellige jaarwisseling!

 

Bron: http://www.frombraziltoyou.org/bruleed-pears-prosciutto-cranberry-sauce-goat-cheese/#lightbox/0/

Mobiele versie afsluiten